Esad ile YPG anlaştı!

Suriye'de önemli gelişme...

Esad ile YPG anlaştı!
Suriye'nin Haseke kentinde Suriye ordusu ile YPG arasındaki çatışmaların durdurulması için ateşkes ilan edildi. Haseke'de bugün saat 14.00'ten itibaren ateşkes uygulanması konusunda anlaşmaya varıldı.

BÖLGEDE ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Edinilen bilgilere göre, Haseke'deki kanaat önderleri, aşiret liderleri ve bazı ülkelerin devreye girmesiyle bölgede ateşkes ilan edildi.

BÖLGENİN ÖNDE GELENLERİ DEVREYE GİRDİ

7 günlük çatışmaların ardından bölgenin önde gelenleri çatışmaların son bulması için devreye girmişti.

Bu girişimlerin sonuç vermesinin ardından dün gece saat 02.00 sıralarında taraflar ateşkes ilan etti.

"ATEŞKESE VARILMIŞTI"

Öte yandan, Haseke'de daha önce de Rus askeri yetkililerin arabuluculuğuyla Esad rejimiyle YPG'nin ateşkes ilan ettiği iddia edilmişti.

AFP'nin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Pazar itibariyle varılan anlaşma gereği, karşılıklı olarak tüm düşmanlıklara son verilecekti.

AFP'ye konuşan Haseke'den bir yetkili, "Rus yetkililer ve rejime bağlı milislerden oluşan bir heyet Kamışlı Havaalanı'na geldi. Burada görüşecekler" demişti.

Esad'a kentte Hizbullah ve İran askerleri destek veriyordu.

Sözkonusu savaşta iki taraf da çok sayıda kayıp verirken, halk Haseke'yi terkediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem