Eş Başkan serbest bırakıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde canlı kalkan eylemine destek verirken gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Murat Rohat Özbay serbest bırakıldı.Ağrı Dağı'ndaki geçici askeri yasak bölgede eyleme katılan Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanı Murat Rohat Özbay ve

Eş Başkan serbest bırakıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde canlı kalkan eylemine destek verirken gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Murat Rohat Özbay serbest bırakıldı.

Ağrı Dağı'ndaki geçici askeri yasak bölgede eyleme katılan Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanı Murat Rohat Özbay ve HDP İlçe Başkanı Nuri Çelik de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından dün adli makamlara sevk edilen Murat Rohat Özbay ile Abdurrahman Kızılarslan, Ahmet Yaşmin, Gönül Öztürk, Mehmet Kıraç ve Ahmet İnan adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 19 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanı Özbay, "Kimlik tespitlerimiz yapıldı, fotoğraflandırıldı. Suç unsuru hiçbir şey yokken bu uygulamaların yapılması üzücü, temennimiz bu yanlıştan dönülmesi" dedi.

Eş Başkan serbest bırakıldı

Eş Başkan serbest bırakıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler