Erzurum'da Üniversite karıştı!

Erzurum Atatürk Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında olaylar çıktı. 3 öğrenci yaralandı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. İktisat Fakültesi önünde başlayan karşıt görüşlü öğrenci olayları, kısa sürede kampüs geneline yayıldı. Üniversitey

Erzurum'da Üniversite karıştı!
Erzurum Atatürk Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında olaylar çıktı. 3 öğrenci yaralandı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.
 
İktisat Fakültesi önünde başlayan karşıt görüşlü öğrenci olayları, kısa sürede kampüs geneline yayıldı. Üniversiteye çok sayıda polis sevk edildi. Önceki gün Mahallebaşı’nda yaşanan Lice gerginliği, bugün Atatürk Üniversitesi’ne sıçradı. Örgüt yanlısı öğrencilerin provoke ettiği olaylar sonrası, bir grup öğrenci arasında kavga çıktı.
 
Edebiyat Fakültesi’nde başlayan kavga, kısa sürede diğer bölümlere de sıçradı. Emniyet Müdürlüğünden çok sayıda polis ve TOMA aracı, üniversiteye sevk edildi. Polis, kavga eden gruplara müdahale etti. Gruplar arasından gözaltına alınanlar oldu. Bu arada Ülkücü öğrenciler, bazı fakültelerin önünde yürüyüş yapıyor. Bir grup Ülkücü öğrenci ise Cumhuriyet Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.
 
Üniversite içerisinde gerginlik sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem