Eroğlu Trabzon'dan mesaj verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerine bir son verme zamanı geldiğini belirterek “Şu anda üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu artık bu müzakereler ucu açık devam edemez” dedi.Bir dizi programa katılma

Eroğlu Trabzon'dan mesaj verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerine bir son verme zamanı geldiğini belirterek “Şu anda üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu artık bu müzakereler ucu açık devam edemez” dedi.


Bir dizi programa katılmak için dün Trabzon’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette kendisine Üniversite Mütevelli Heyeti Başakın Ömer Yıldız plaket verdi.

Burada Kıbrıs Müzakareleri ile ilgili konuşan Eroğlu, 1959-60’larda başlayan Kıbrıs Görüşmeleri’nin 1963’de kendilerinin Cumhuriyet’ten dışlanmaları ile bir süre durduğunu ve 1968’de tekrar müzakereler başladığını hatırlattı. Derviş Eroğlu, halen müzakere masasında olduklarını belirterek "Ucu açık müzakereler devam ediyor. Şu anda üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu artık bu müzakereler ucu açık devam edemez. Benim resmimi düşünün genç bir doktor olup mezun olduğumdan beri Kıbrıs olaylarını yaşıyoruz. Bir çok yerde çalışıp geldikten sonra bile Kıbrıs sorunu hep masada, yıllarca tutanak okuduk şimdi de tutanak yazıyoruz. Kıbrıs müzakerelerine bir son verme zamanı gelmiştir. Oturalım bir zaman limiti koyalım. Diyelim ki biz 6 ay içersinde şöyle veya böyle bitirmek de kararlıyız. Anlaşabileceğimiz masada anlaşamamakta mümkündür. 48 yıldan beri müzakere masasında Kıbrıs konusunun görüşülmeyen ve tartışılmayan tarafı kalmamıştır. Niyet varsa 1 hafta içersinde anlaşma yapılabilir. Ama komşumuzda niyet yok. Bizi Cumhuriyetten dışladıktan sonra Kıbrıs Cumhuriyeti Devleti onlara bırakılmıştır. Avrupa Birliği Türkiye’yi üye yapmazken problemli bir devlet olan Rum Kesimini Avrupa yapmıştır. Türkiye’ye gelince Kıbrıs sorununu çöz denmiştir. Bu işin hikaye tarafı tabi Kıbrıs sorununu çözülse de bugün için Avrupa Birliği’ne girmesi mümkün görünmüyor. 2023 ‘den sonra Türkiye’nin çok güçlü olacağını düşünürsek o zamana Avrupa Birliği kalır mı onları da tartışmak gerekir. Biz Kıbrıs’ta mağdur edilen tarafız ama maalesef ambargo altına yaşayan taraf da biziz. Bütün dünya bize ambargo uygulamaktadır. Ambargo altında müzakereler devam etmenin bir anlamı yoktur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem