''Ermenileri yine şımartıyorlar''

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1. Dünya Savaşı öncesinde ve sonrasında da bugün olduğu gibi ''Ermenileri azdıran ve şımartan dış güçler'' olduğunu belirterek, ''Aynı zihniyet bugün de boş durmuyor. Fransa'da, İsviçre'de ve da

''Ermenileri yine şımartıyorlar''

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1. Dünya Savaşı öncesinde ve sonrasında da bugün olduğu gibi ''Ermenileri azdıran ve şımartan dış güçler'' olduğunu belirterek, ''Aynı zihniyet bugün de boş durmuyor. Fransa'da, İsviçre'de ve daha nicelerinde, maalesef yeni baştan bu Ermeni işgal zihniyeti, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor'' dedi.

Yıldırım, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı dolayısıyla Erzincanlılar Kültür ve Eğitim Derneği ile Erzincanlılar Kültür ve Sağlık Vakfı (ERKÜSAV) tarafından düzenlenen etkinlikte, 94 yıl önce Kazım Karabekir'in emir ve himayesinde, Halit Paşa komutasındaki birliklerin Erzincan'daki işgali sonlandırmasıyla şehrin bayram yerine döndüğünü ve umutların yeniden yeşerdiğini söyledi.

Erzincan'da o günden sonra bağımsızlığın sembolü olan al bayrağın ayrı bir mutlulukla dalgalandığını vurgulayan Yıldırım, ''Bugün olduğu gibi 1. Dünya Savaşı öncesinde ve sonrasında Ermenileri azdıran ve şımartan dış güçler vardı. Ermeni saldırılarıyla ülkeyi zayıflatmak ve bu büyük imparatorluğun bakiyesi Anadolu topraklarını da parçalamak hedefleniyordu. Aynı zihniyet bugün de boş durmuyor. Fransa'da, İsviçre'de ve daha nicelerinde, maalesef yeni baştan bu Ermeni işgal zihniyeti, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bu nedenle büyük önem taşıyan 13 Şubat'ın, işgal altında olmanın Türk milletinin karakterine uymadığını ve bir daha asla böyle işgallerin yaşanamayacağının tarihe kazındığı bir gün olduğunu belirtti.

-''Ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak''-

Erzincan'ın kurtuluşu için canlarını veren şehitlere minnettar olduklarını ifade eden Yıldırım, ''Bugün ülkemizi karıştırmaya, huzurumuzu bozmaya, milletimizi birbirine düşürmeye çalışanlar, şunu çok ama çok iyi bilmeliler ki ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanmaya devam edecek'' ifadesini kullandı.

Kurtuluş günlerinin artık geride kaldığını, Türkiye'nin istiklal mücadelesinden istikbal mücadelesine doğru emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Yıldırım, Erzincan'ın da doğunun parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini belirtti.

Yıldırım, Erzincan'ın geçmişte yaşadığı acıları sarmasını bildiğini ve asla Türkiye'ye asi bir tutum içerisine girmediğine dikkati çekerek, kendilerine düşen görevin de bölgede gerekli işleri yapmak olduğunu kaydetti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal'ın da katıldığı etkinlikte, yöreye özgü halk dansı gösterisi de sergilendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler