Erkeklere sığınmaevi açılıyor!

 Erkekler en çok psikolojik şiddetten yakınıyor. Bakan Şahin, "Kadının da çocukların da erkeklerin de bakanıyım. Onların da haklarını korumak benim görevim" dedi.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Sürekli kadınlara yönelik çalışma yapıyorsunuz" eleş

Erkeklere sığınmaevi açılıyor!

 

Erkekler en çok psikolojik şiddetten yakınıyor. Bakan Şahin, "Kadının da çocukların da erkeklerin de bakanıyım. Onların da haklarını korumak benim görevim" dedi. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Sürekli kadınlara yönelik çalışma yapıyorsunuz" eleştirilerine yanıt niteliğinde bir çalışmaya imza atıyor. Bakanlık, erkeklerden gelen taep üzerine İstanbul'a devlet eliyle bir sığınma/konukevi açma kararı aldı. 
 
Erkeklere yönelik sığınmaevinin İstanbul'da açılmasının nedeni ise bakanlığa en yoğun talebin bu kentten gelmesi. İstanbul'da yaşayan erkekler sık sık "Mağduruz, yardım istiyoruz" çağrısı yapıyor. Bu kaysamda erkeklere barınmadan, sosyal yardıma, sağlık desteklerinden, hukuki desteğe kadar pek çok hizmet sunulacak. 
 
30 ERKEK KALACAK
 
Açılacak merkezde ilk etapta 30 erkek kalacak. Sadece erkeklere hizmet verecek bu merkez de kadın sığınmaevleri/konukevleri gibi "Konukevleri Yönetmeliği"ne tabi olacak. 
 
Bakanlık bürokratlarına, "Daha çok psikolojik şiddet görüyoruz" diyen erkekler en çok, "Yine mi iş bulamadın?", "Ne biçim erkeksin!", "Milletin kocaları eşine her şeyi alıyor" şeklindeki sözlerden yakındı. 
 
'BEN ERKEĞİN DE BAKANIYIM'
 
Aile Bakanı Fatma Şahin, böyle bir uygulamaya gitme nedenlerini "İstanbul'dan mağdurlarla ilgili ciddi talep aldık. Bunun ardından da ilk erkek konukevini açmaya karar verdik. Her zaman söylüyorum ben 'Aile Bakanıyım.' Yani kadının da çocukların da erkeklerin de bakanıyım. Onların da haklarını korumak benim görevim" sözleriyle açıkladı. 
 
Polis koruyacak yeri gizli tutulacak
 
Erkek sığınmaevinde kadınlarda olduğu gibi gizlilik kuralları uygulanacak. İşte o kurallardan bazıları: 
 
* Hiçbir döküman ve belgede korunan erkeklerin kimlik bilgilerine yer verilmeyecek, konukevinin dış cephesine ilişkin fotoğraflar yer almayacak. 
 
* Erkek konukevi için de gizlilik kuralları çerçevesinde açılış ve temel atma töreni  düzenlenmeyecek. 
 
* Avlulu ya da bahçeli müstakil binada hizmet vermesi planlanan konukevine tabela asılmayacak. Pencereleri parmaklıklı olacak. 
 
* Konukevinin adresi ve telefon bilgileri gizli tutulacak. Merkez, polis tarafından korunacak. 
 
* Merkezde kolluk kuvvetlerine doğrudan çağrı yapan sistem, evrak imha makinesi ve numarası görünmeyen telefon hattı bulunacak. 
 
3 BİN ERKEK HİZMET ALDI
 
Erkek sığınmaevi 2001 yılında ilk kez Konya'da bir dernek tarafından kurulmuştu. Şefkat-Der'in kurduğu dernekte bugüne kadar 3 bine yakın erkeğe hizmet verildiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem