Erhan Tuncel Trabzon'a geliyor!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasında cinayetten beraat eden, Mc Donalds'a patlayıcı atma olayından 10 yıl 6 ay hapis cezası alan ancak tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edilen Erhan Tuncel'in üniversiteye k

Erhan Tuncel Trabzon'a geliyor!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasında cinayetten beraat eden, Mc Donalds'a patlayıcı atma olayından 10 yıl 6 ay hapis cezası alan ancak tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edilen Erhan Tuncel'in üniversiteye kayıt yaptırdığı belirtildi.

Aftan yararlanarak okuluna dönen Tuncel'in bu nedenle askere alınmadığı kaydedildi.

Tekirdağ Cezaevi'nden dün akşam saatlerinde salıverilen Tuncel'in askerliğini yapmadığı gerekçesiyle götürüldüğü askerlik şubesinde öğrenci olduğunu belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Tuncel'in geçtiğimiz aylarda çıkan afla yeniden üniversiteye kayıt yaptırdığı ortaya çıktı. Cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı başvurunun kabul edildiğini ve öğrenci olduğunu kanıtlayan Tuncel'in bu nedenle askere alınmadığı belirtildi.

Avukatı Erdoğan Soruklu, müvekkilinin jandarmadan ağabeyi ve kuzenleri tarafından alınarak bu sabah memleketine götürüldüğünü söyledi. Tuncel'in Elazığ Keban İlçesi Altınyaka Köyüne götürüldüğü öğrenildi.

Müvekkilinin Dink davasından beraat etmesini beklenen bir karar olarak yorumlayan avukat Soruklu, Mc Donalds bombalamasıyla ilgili verilen cezayı temyiz edeceklerini söyledi. Soruklu, bu olayın yerinin Trabzon olduğunu belirterek, bu ildeki mahkemelerin görevli olduğunu söyledi.

Erhan Tuncel ile bedelli askerlik konusunda konuşmadıklarını anlatan Soruklu, müvekkilinin Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu ve okulunu bitirmek istediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem