Ergenekon'un Trabzon hücresi!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, davanın tutuklu sanıkları Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın ağırlaştırılmış mü

Ergenekon'un Trabzon hücresi!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, davanın tutuklu sanıkları Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, davanın tutuklu sanıkları Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın TCK'nın 309. maddesi uyarınca ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

“ERGENEKON’UN TRABZON HÜCRESİ YAPTI!”
Cumhuriyet Savcısının mahkemeye sunduğu esas hakkındaki görüşte, ''Cinayetin, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal yönetiminde Ergenekon Terör Örgütünün Trabzon'da faaliyet gösteren bir hücre yapılanması tarafından işlenmiş olduğunun değerlendirildiğine'' yer verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından mahkemeye yazılı olarak sunulan mütalaada, Hrant Dink cinayeti ve ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında elde edilen belge, bilgi ve delillerin değerlendirildiği bildirildi.

Mütalaada, ''Dink cinayeti eyleminin, Mc Donalds'ın bombalanmasının ve diğer eylemlerinin salt milliyetçilik duyguları kabaran gençler tarafından işlenmesinin ötesinde, iştirak halinde ve süreklilik içerisinde çalışan, gizlilik kuralları ve örgütsel hiyerarşiye azami özen gösteren Erhan Tuncel ve Yasin Hayal yönetiminde, Ergenekon Terör Örgütünün, Trabzon'da faaliyet gösteren bir hücre yapılanması tarafından işlenmiş olduğu değerlendirilmektedir'' denildi.

Savcı Hikmet Usta, cinayete ilişkin soruşturma ve dava süreciyle ilgili açıklamalar yaptıktan sonra, 20 aydır süren yargılamayla ilgili yeni bir safha açılması için mütalaayı sunmak istediğini, yeni delil eklenmesi durumunda mütalaanın her zaman değişebileceğini söyledi.

DİNK'İN AVUKATLARI MAHKEME SALONUNU TERK ETTİ!
Savcı Usta'nın yazılı haldeki mütalaasının okunması amacıyla mahkemeye sunduğu sırada, müdahil avukatları, ''Biz salondan ayrılıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir adalet yok'' dediler.

Bunun ardından müdahil avukatları, müdahiller Hrant Dink'in eşi Rahil Dink, kardeşi Orhan Dink ile duruşmayı izleyen bazı kişiler salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler