Ergenekon'da tutuksuz isimlere şok

Ergenekon Davası 6 yıl 2 ay sonra karara bağlandı. Emekli generaller Şener Eruygur ve Tuncer Kılınç ile Levent Temiz ve Kemal Alemdaroğlu gibi 13 tutuksuz sanık için yakalama kararı verildi Mahkeme heyeti Ergenekon kararını 2,5 saat sürede okuduktan sonra

Ergenekon'da tutuksuz isimlere şok
Ergenekon Davası 6 yıl 2 ay sonra karara bağlandı. Emekli generaller Şener Eruygur ve Tuncer Kılınç ile Levent Temiz ve Kemal Alemdaroğlu gibi 13 tutuksuz sanık için yakalama kararı verildi
 
Mahkeme heyeti Ergenekon kararını 2,5 saat sürede okuduktan sonra hakkında ceza istenen tutuksuz sanıklar için de yakalama kararı çıkarttı. Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur müebbet hapis cezasına çarptırılırken MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç 13 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Yalçın Küçük 22 yıl 6 ay, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ise 15 yıl ceza aldı. Tutuksuz yargılanan bu isimler hakkında mahkeme heyeti, hapis cezaları açıkladıktan sonra yakalama kararı çıkartıldığını belirtti.
 
İŞTE O İSİMLER
 
Yakalama kararı çıkarılanların isimleri şöyle: Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Oda TV tutuklusu Yalçın Küçük, MGK eski Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ahmet Cinali, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, Hüseyin Buzoğlu, Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Tunç Akkoç, İşçi Partisi (İP) yöneticisi Adnan Akfırat, Mehmet Ali Çelebi, Kemal Şahin, Ülkü Ocakları İstanbul Şubesi eski Başkanı Levent Temiz. Öte yandan, davanın firari sanıkları emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan, AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez ve Saipir Deblevidze hakkında da yakalama kararı bulunuyor.
 
Terör örgütü tescillendi
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararla Ergenekon’un bir terör örgütü olduğunu kabul etti. 6 yıl süren dava sırasında sık sık Ergenekon isimli bir terör örgütünün bulunup bulunmadığı tartışılıyordu. Dünkü karardan sonra Ergenekon’un terör örgütü olduğu mahkeme kararı ile tescillendi. Artık Ergenekon da PKK, DHKP-C, TİKKO gibi terör örgütleri arasında yer almaya başlayacak.
 
TEMYiZ SÜRECi NASIL iŞLEYECEK?
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını tamamlayıp dava dosyasını temyiz için Yargıtay’a gönderecek. Yargıtay Başsavcılığı, tebliğname sonrası dosyayı temyiz için Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne gönderecek. İncelemenin ardından karar açıklanacak.
 
Yerel mahkemenin kararı onanırsa sanıklar cezaevine gönderilecek. Karar bozulur ise dava dosyası yerel mahkemeye gönderilerek yargılama yeniden yapılacak. Yargıtay kararı olduğu gibi onarsa, sanıkların cezaevinde yatacakları süre Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’a göre belirlenecek.
 
NE KADAR HAPİS YATACAKLAR?
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar 36 yıl, müebbet hapis cezası alanlar ise 30 yıl hapis yatacak. Diğer sanıklar ise cezanın 4’te 3’ünü cezaevinde geçirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler