Ergenekon'da sahte belge skandalı

 Adli Bilişim uzmanları Gölcük’ten çıkan hard diskte de sahtecilik tespit etti. (SÖZDE) Balyoz CD’leri üzerinde yaptıkları analizlerle CD’LERİN 2003′TE OLUŞTURULMADIĞINI TESPİT EDEN Arsenal Consulting’in Adli Bilişim uzmanları, Gölcük Donanma Komutanlığı’

Ergenekon'da sahte belge skandalı

 

Adli Bilişim uzmanları Gölcük’ten çıkan hard diskte de sahtecilik tespit etti.

 

(SÖZDE) Balyoz CD’leri üzerinde yaptıkları analizlerle CD’LERİN 2003′TE OLUŞTURULMADIĞINI TESPİT EDEN Arsenal Consulting’in Adli Bilişim uzmanları, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan ve Balyoz belgelerini içeren 5 numaralı hard disk üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda yine SAHTECİLİK TESPİT ETTİLER.

 

 

İsimsiz bir ihbar üzerine Gölcük Donanma Komutanlığı’nda 6 Aralık 2010’da arama yapılmış, yapılan aramada yükseltilmiş zeminin altında depo gibi kullanılan bir yerde, Balyoz ile ilgili olarak; 27 Temmuz 2009’dan beri kullanımda olmayan 5 numaralı hard disk, 11 numaralı Balyoz CD’sinin aynısı (içinde sadece fazladan bir Word belgesi var), ve Jandarmaya ait olduğu iddia edilen 10 numaralı CD çıkmıştı.

 

5 DAVANIN BELGELERİ (!) AYNI YERDE

 

5 numaralı bu hard diskin içinden görülmekte olan (SÖZDE) davalara, Amirallere Suikast, Kafes, Poyrazköy, Askeri Casusluk-Şantaj-Fuhuş, Balyo, ait yeni dijital “delil” çıkmıştı. Balyoz ile ilgili olarak Suga planı ve ekleri 5 numaralı hard diskte bulunmuştu.

 

Bu hard diskin imajı ancak 9 Şubat 2012’de savunmaya verildi. Bunun üzerine, Arsenal Consulting tarafndan hard disk üzerinde yapılan incelemenin sonuç bölümü şöyle:

 

“Arsenal, Samsung Sabit Diskde, adli imajının alındığı 9 Şubat 2012 tarihinden önce en en az bir sefer oynama yapıldığı sonucuna varmıştır. Spesifik olarak, Arsenal, tarihi geriye çekilmiş (en az) 120 dosya ve klasörün Samsung Sabit Diske kopyalandığını saptamıştır. Arsenal’in DATA MFT’de tespit ettiği tarih ve zaman aykırılıklarından biri, Samsung Sabit Disk’e yazılan en son 120 dosya ve klasörün 8 Nisan 2004’de oluşturulmuş gibi görünmesidir. Bu, Samsung Sabit Diski 28 Temmuz 2009’a kadar kullanımda olduğu için mümkün değildi”

 

Suga planı ile ilgili olduğu iddia edilen bütün dokümanlar, tarihinde oynama yapıldığı saptanan dokümanlar olarak gözükürken, Arsenal’in analizi, bu dosyaların 5 numaralı hard diske, sistem saati geriye alınmış bir başka bilgisayardan aktarılmış olduğuna işaret ediyor. Yani hard disk, tarihi geriye alınmış başka bir bilgisayara bağlanıyor. Bu bilgisayardan Suga planı ve benzeri dosyalar diske kopyalanıyor. Arsenal, raporu şu şekilde noktalıyor:

 

“Arsenal, şu ana kadar saptadığı delillerde yapılan oynamalar nedeniyle, Samsung Sabit Disk içindeki tüm verilerin orijinalliği hakkında ciddi bir endişe taşımaktadır”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem