Ergenekon Davası'nda ret kararı

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyeti, sanık ve avukatların tanık dinletilmesi ile reddi hakim taleplerini reddetti.Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık Fikri Karadağ ve tutuksuz sanık Hüseyin Buzoğlu'nun reddi hakim talepleri reddedildi. CHP Zonguldak M

Ergenekon Davası'nda ret kararı

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyeti, sanık ve avukatların tanık dinletilmesi ile reddi hakim taleplerini reddetti.

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık Fikri Karadağ ve tutuksuz sanık Hüseyin Buzoğlu'nun reddi hakim talepleri reddedildi. CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı'nın eski Başbakanlık Müsteşarlarından Yaşar Yazıcıoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi talebini de reddeden mahkeme heyeti, avukat İlkay Sezer'in daha önce mahkemeye sunduğu reddi hakim dilekçesindeki bazı ifadelerden dolayı suç duyurusunda bulundu.
 
TALEPLERE İLİŞKİN KARAR AÇIKLANDI
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda mahkeme heyeti bir saatlik aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu sanık Fikri Karadağ ve tutuksuz sanık Hüseyin Buzoğlu'nun reddi hakim taleplerini, mahkeme heyetinin tarafsızlığını gölgeye düşürecek sebeplerden olmadığı ve talebin açıkca davayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçeleriyle reddetti.
 
Mütalaaya karşı son savunmaları alınıncaya kadar duruşmadan men edilen Veli Küçük ve Durmuş Ali Özoğlu'nun ortaya konan delillere karşı beyanda bulunması için duruşmada hazır edilmesi talebini de değerlendiren mahkeme heyeti, sanıklarla ilgili disiplin tedbir kararı bulunduğundan reddedildiğini açıkladı.
 
MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU
 
Mahkeme heyeti, ayrıca CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı'nın eski Başbakanlık Müsteşarlarından Yaşar Yazıcıoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi talebini de reddetti. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Avukat İlkay Sezer'in Müvekkili Hurşit Tolon ile ilgili daha önce mahkemeye sunduğu reddi hakim talebini kabul edilmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, İlkay Sezer'in dilekçesinde bulunan bazı ifaderden dolayı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
 
Duruşmaya öğle arası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler