Erdöl büyük tepki topladı

İlkinde alkollü içki satan işletmeleri isim isim isteyen Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl, ikinci yazıda bu talepten vazgeçti.Meclis'ten ilginç talep! TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı, 22 Aralık 2011'de Türkiye Esnaf ve Sanatka

Erdöl büyük tepki topladı

İlkinde alkollü içki satan işletmeleri isim isim isteyen Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl, ikinci yazıda bu talepten vazgeçti.

Meclis'ten ilginç talep! TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı, 22 Aralık 2011'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) resmi bir yazı göndererek, alkollü içki satan büfe, bakkal, market, birahane ve içkili lokantaların illere göre listesini istedi. AK Partili Komisyon Başkanı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl imzalı yazıda ayrıca, alkollü içkilerin adını afişe ederek satış yapan işyerlerinin bildirilmesi talep edildi. Gerekçe olarak 'Alkollü içki sektörünün etkin şekilde denetlenmesi, alkollü içki tüketiminin sağlığa, sosyal hayata ve ekonomiye verdiği zararların azaltılması amacıyla komisyonda yapılacak çalışmalar' gösterildi. Ancak TBMM antetli talep yazısı TESK'te rahatsızlık yarattı. Durum şifai yolla Komisyon Başkanı Erdöl'e bildirildi. Bir milletvekili de Erdöl'ü arayarak 'isim isim liste istenmesinin doğru olmayacağı' uyarısında bulundu.

Bunun üzerine Erdöl, 27 Ocak 2012 tarihinde yeni bir yazı kaleme alarak TESK'e gönderdi. İlkinde alkollü içki satan işletmeleri isim isim isteyen Erdöl, ikinci yazıda bu talepten vazgeçti. Alkollü içki satan işletmelerle alkollü içkilerin adını afişe ederek satış yapan işletmelerin illere göre sayısını istedi. Bu talebin, 'Alkollü içki piyasasını düzenleyen yasal mevzuatın ilgili esnaf veya ticari işletmeleri ne ölçüde etkilediğine ilişkin çalışma amacıyla istendiği' vurgulandı.

Endişe verici talep

TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Meclisimiz iyi niyetli bir çalışma yapıyor olabilir. Ama bu talep, hem turizm bölgelerinde hem Anadolu esnafında endişe yaratır. Geçimini, alkollü ürün ya da tütün ürünü satarak kazanan binlerce esnafımız var. Bu şekilde liste istenmesi kargaşaya neden olur.

Amacım gençleri korumak

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, şunları söyledi:

- Komisyon Başkanı olarak benim görevim gençleri, çocukları, aileleri ve toplumu bağımlılıklardan korumak, kurtarmak ve bu amaçla çalışmalar yapmaktır. Alkollü içki satan işletmelere yönelik çalışmayı da bu amaçla, komisyon başkanı olarak başlattım. İlk yazıda yer alan, 'İşletmelerin isim isim listelerinin istenmesi' daktilo hatasından kaynaklanmış bir durum.

- TESK'ten bilgi istemem, fişleme ya da andıç anlamına gelmemeli. Ben istihbaratçımıyım ki fişleme yapayım.

Haddini ve konumunu aştı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Süleyman Çelebi: Bu bir fişlemedir, skandaldır. Komisyon Başkanı hem amacı hem de bulunduğu konumu ve haddini aşarak bir çalışmaya kendini koymuş durumda. Bunu 'Milletvekili kimliği' ile isteyebilir ama 'Komisyon Başkanı' olarak istiyor. Komisyonun hiçbir aşamasında görüşülmeden böyle bir çabanın içine girmiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler