Erdoğan;"Tarihi yeniden inşa ediyoruz"

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Gaziosmanpaşa'daki "Kentsel Dönüşüm" töreninde önemli açıklamalarda bulundu.İşte Başbakan Erdoğan'ın törendeki konuşmasından satırbaşları: Bugün tarihe birlikte şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir hükümetin gö

Erdoğan;"Tarihi yeniden inşa ediyoruz"

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Gaziosmanpaşa'daki "Kentsel Dönüşüm" töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın törendeki konuşmasından satırbaşları:
 
Bugün tarihe birlikte şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir hükümetin göze alamadığı bir dönüşümü milletimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Tarihe birlikte şahitlik etmekle kalmıyor, adeta tarihi yeniden inşa ediyoruz.
 
Hedefimiz 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin konut ve iş yerinin kentsel dönüşümünü başlatmış olmak.
 
Tüm belediye başkanlarına sesleniyorum; fevkalade bir hal olmadıkça biz bu tür yapılanmalarda gökdelenler dikmemeliyiz. Zemin artı 4 ya da zemin artı 5 katlı binalar olmalıdır. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı! Çocuklarımızın rahat rahat inip çıkabileceği konutlar inşa etmeliyiz. Okullarda da zemin artı 3 kattan fazlası olmamalı. Çevre Bakanımız da buna dikkat etmeli. Çünkü onun üzerinde tarihi bir mesuliyet var. Biz tarihe kayıt düşüyoruz ve bu tarihi halkımızla beraber inşa ediyoruz.
 
Bu kentsel dönüşüme karşı çıkanlar da var ama biz bedeli ne olursa olsun bunu gerçekleştireceğz. Biz çakma zihniyetlerle yürümüyoruz. Biz halkımızın ruh köküne hitap eden zihniyetlerle yürüyoruz.
 
Bir şehir sadece taş, toprak ve çimentoyla bir araya gelmiyor. Ona insanı katmak gerekiyor. 10 yılda yepyeni bir şehir perspektifi gerçekleştirdik ve onu sürdürdük.
 
Köhnemiş konutlar ve insanlara huzur veröeyen mimariyle küreselleşmiş dünayada Trükiye'nin yeri olamaz. Türkiye büyürken, bölgesel ve küresel güç olurken vatandaşlarımızı sağlıksız yapılara mahkum edemeyiz.
 
Dünya siz bir sessiz devrim yaptınız diyor ama muhalefet bunu diyemiyor. Yalanla, dolanla bizi onlara şikayet ediyor. Bunlar her şeye kayıtsız şartsız karşı gelmeyi muhalefet sanıyor. Kentsel dönüşüme karşı bilmeden, anlayıp dinlemeden, körü körüne muhalefet sergiliyorlar.
 
Kentsel dönüşüm oralarda oturan kardeşlerimizin rızalarıyla yapılıyor.
 
Hak sahibi vatandaşlarımızı insanca yaşayabilecekleri konutlara kavuşturuyoruz. Bizim için öncelikli olan insanlarımızın can ve mal emniyetleridir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler