Erdoğan;"Palalı bir gençlik istemiyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninin ardından Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinin ilk aşamasının bile bölgede canlanma s

Erdoğan;"Palalı bir gençlik istemiyoruz"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninin ardından Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.
 
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinin ilk aşamasının bile bölgede canlanma sağladığını söyledi.
 
Darbelere değinen Erdoğan, demokratik yaşamları boyunca bir çok darbe ve muhtıraya maruz kaldıklarını söyledi. Erdoğan, ''Bir yandan onurlu bir şekilde dik durarak mücadelemizi sürdürdük. Dua ettik ve sabrımızın sonunda muradımıza eriştik. Hiçbir darbe, muhtıra uzun vadede başarıya ulaşmadı. Hiçbir karanlık gücün, ülkemizdeki dayanışma ortamına ciddi zararlar veremediğini gördük.'' dedi.
 
Çözüm sürecinin sadece ilk aşamasının dahi bölgede canlanmaya neden olduğunu söyleyen Erdoğan, ''İnsanlar onyıllardır göremedikleri köylerine dönüyorlar. Sadece adı ve ilk aşaması bile bölgenin çehresini bu kadar değiştiren çözüm sürecinin, illeriki aşamalarda bölgeyi nasıl kalkındıracağını sizin muhayyilelerinize bırakıyorum.'' diye konuştu.
 
"AYNI TONDA SES VERMİŞ MİLLETİZ"
 
Erdoğan, ''Aziz milletimiz, onca badireye rağmen dünyaya adeta kardeşlik dersi vermiştir. Her türlü mezhep farklılığını benliğinden atan milletimiz kardeşinin başarısıyla övünebilmiştir. Bizler kendi yüreğini kardeşinin kalbinin içine yerleştirmiş aynı tonda ses vermiş bir milletin çocuklarıyız. Birileri akıl veriyor. Diyorlar ki bu dış politika iflas etmiştir. Niye? Çünkü oralara kulak verdiğimiz için onların dertleriyle dertlendiğimiz için. Ecdadımız, Osmanlı'nın Hint Yarımadası'na gitmesinin bir sebebi vardı. Biz böyle bir ecdanın torunuysak sınır komşularımızda olan bunca zulme biz seyirci kalamayız. Ya elimizle ya dilimizle müdahale edeceğiz ya da buğzedeceğiz. Dilsiz şeytan olamayız.'' dedi.
 
"PALALI GENÇLİK İSTEMİYORUZ"
 
Üniversitelerdeki güvenlik sisteminin değişimine de değinen Erdoğan, üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarını da sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, ''Molotof kokteyliyle, palayla, şunla bunla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz. Herkes bilgisiyle, düşüncesiyle, bilgisayarıyla dolaşsın. Ne yapacaksa bununla yapsın. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yoktur.'' şeklinde konuştu.
 
"BİZ DOLAR VE AVRO GÖREREK KUYRUĞA GİRMEDİK"
 
Başbakan Erdoğan, kardeşlik anlayışlarının menfaate dayanmadığını, 'menfaat kardeşliği' olmadığına işaret ederek, "Birileri dolarları, avroları görerek kuyruğa girebilir. Biz, dolarları, avroları görerek kuyruğa girmedik. Biz, çalıştık, azmettik, alın teri döktük ve hamd olsun 10 yıl önceki Türkiye'yi üçe katladık. Bundan sonraki süreçte de bu böyle olacak. Altyapısıyla, üst yapısıyla her şeyiyle hamd olsun o ekilen tohumlar berekete durdu.
 
Biz, kardeşliği, çıkara dayalı, menfaate dayalı bir ortaklık olarak görmeyiz. Kardeşliğimiz ekonomik çıkarlara da dayanmaz." ifadelerini kullandı. Kendileri için ne istiyorlarsa, Türkiye'nin her yerindeki, dünyanın her köşesindeki kardeşleri için de aynısını istediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Yetimlerin, öksüzlerin, yolda kalmışların, garip gurebanın hakkını, hukukunu savunmak, hakları teslim etmek, bizim kardeşlik anlayışımızın tam merkezindedir."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem