Erdoğan'dan Vururuz tehdidine jet cevap!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin "Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Tabi Suriye buna ne kadar hazırdır bilemem" dedi... Başbakan Erdoğan, G20 Zirvesi'ne katılacağı Rusya'ya hareketinden önce soruları cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan, zirvede

Erdoğan'dan Vururuz tehdidine jet cevap!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin "Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Tabi Suriye buna ne kadar hazırdır bilemem" dedi...
 
Başbakan Erdoğan, G20 Zirvesi'ne katılacağı Rusya'ya hareketinden önce soruları cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan, zirvede ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini ve Suriye konusunda her türlü koalisyonun içinde yer almaya hazır olduklarını söyledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Putin'in 'Eğer böyle bir şey bize getirilir açıklanırsa bizim de duruşumuz bundan sonraki süreçte çok daha farklı olacaktır, değişecektir' şeklinde bir açıklaması var. Bu da bir şeyi gösteriyor: Şimdi Sayın Putin'in askeri müdahaleye karşıyız derken burada kimyasal silah olması halinde taraftarız ya da yanında yer alırız gibi bir yaklaşımın içine girmesi çok enteresandır" dedi.
 
SURİYE'DEN VURURUZ TEHDİDİ
 
Başbakan Erdoğan, Suriye'nin "Türkiye'yi vururuz" tehdidine karşılık, "Türkiye böyle bir şeye hazır olmadığı bir soruyu düşünürsek yanlış olur. Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Tabi Suriye buna ne kadar hazırdır bilemem. Beşar neye dayanarak açıklamalar yapıyor anlamıyorum" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Neticesi ölüm olan saldırıda ne kullanırsanız kullanın bize göre bu suçtur. Bu bir insanlık suçudur. Yani uçaklarla bombalayacaksın öldüreceksin suç olmayacak veya helikopterlerle öldüreceksin suç olmayacak, keskin nişancılarla sniperlarla öldüreceksin suç olmayacak, tank top bunlarla öldüreceksin suç olmayacak, kimyasal silah kullanırsan bu şekilde öldürürsen suç olacak. Bir defa öldürmek suç mu değil mi buraya bakmak lazım. Öldürmek suç" dedi.
 
BOTSALI'NIN MISIR'A DÖNÜŞÜ
 
Erdoğan, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır'daki durumu müzakere etmek için Türkiye'ye çağrıldığını vurgulayarak, "Bunun ardından da kendisini tekrar gönderiyoruz ama Mısır'daki şartlar çok daha farklı istikamette gelişirse bunu yeniden farklı bir şekilde değerlendiririz" dedi.
 
CHP'NİN MISIR ZİYARETİ
 
Erdoğan, CHP heyetinin Mısır'a ziyaretiyle ilgili, "CHP yönetiminin veya CHP'den gidecek olanların ne Irak'a ne Mısır'a verebileceği hiçbir şey yoktur. Olsa olsa alabileceği bir şey vardır. Veyahut da işte Mısır'da darbe yönetimine 'işte biz de böyle darbeler yaptık' veya 'böyle darbelerin arkasında bulunduk, askeri darbe şöyledir, sivil darbe böyledir' gibi bunlar noktasında bir paylaşımı olabilir " dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem