Erdoğan'dan Trabzon'da coşkulu açılış

 Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Atatürk Alanında toplu açılış töreni düzenledi.DÜNYA’NIN EN YAŞANILIR KENTİAçılış töreninde kürsüye ilk Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fe

Erdoğan'dan Trabzon'da coşkulu açılış

 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Atatürk Alanında toplu açılış töreni düzenledi.

DÜNYA’NIN EN YAŞANILIR KENTİ

Açılış töreninde kürsüye ilk Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geldi. Gümrükçüoğlu, “  Bizim çalışmalarımız sonrası başta Başbakanımız olmak üzere tüm bakanlarımız olmak üzere AK belediyeciliği seçen Trabzon halkına da teşekkür ediyoruz. Başbakanımız huzurunda sizlere söz veriyorum ki hizmete devam edeceğiz. Kentin Batı’dan başlayarak tüm sınırlarında yapılan kentsel dönüşümleriyle birlikte yeni bir yüz kazandırdık. Bu kentsel dönüşümlerle birlikte Trabzon dünyanın en yaşanır kentleri arasında yer alıyor. Eski bakanlarımızdan Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’a yapmış olduğu yatırımlardan dolayı ve Eski bakan Faruk Özak’ında spor tesisleri konusunda yapmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi. 

Gümrükçüoğlu, “ Her şey Türkiye için söyleyen sayın başbakanımızın Trabzon’a verdiği dersek için teşekkür ediyoruz. Burada toplu açılış töreni düzenliyor. Hepsinden dolayı teşekkür ediyoruz. Babalar gününüz kutlar herkese şükranlarını sunuyorum.”ifadelerini kullandı. 

AÇILIŞTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

TRABZON’DA GELİŞTİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un gelişmesi ve kalkınması için çalışan bu bayrama geldiğiniz için teşekkür ederim. Sayın Başbakanım Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da çok büyük değişimler yaşamaktadır. Bunların hepside sizler in sayesinde oldu.” Şeklinde konuştu. 

BAKAN : BİZE HER YER TRABZON

Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu, “ Trabzon sevdalısı olarak bugun sizlerle beraber olmaktan duygularımı dile getirmek mümkün değil bize her yer Trabzon diyerek konuşmama başlıyorum. Burada bugun 30 tane tesis açılacak. Bu yatımlar Trabzon’a 45 Milyon TL Trabzon’a ne yapsak azdır. Yüksek noktalara su vere bilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve proje hazırladık ve bunu Trabzon’da yapmaya başaracağız. Trabzon’daki tüm dereleri ıslah etmeyi düşünüyoruz.”dedi. 

Başbakanın konuşması diğer sayfa'da 

İLÇE REKORU TRABZON’DA

Kürüyse son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Gündeme değinen Erdoğan, “ Büyükşehir Trabzon değerli kardeşlerim sizlere birkez daha hasret ve muhabbetle selamlıyorum. 2011 Mayıs ayında Trabzon’a bir söz verdim ne söyledim Trabzon Büyükşehir olacak dedim sonra bunu yerine getirdim ve artık Trabzon Büyükşehir oldu bir kez daha hayırlı olsun. 30 Martta ilçe belediyelerinin 16 sında AK Parti’ye tercih ettiniz. Görevi ve yetkiyi bize verdiniz bütün Trabzon’a bu vefasından dolayı teşekkür ediyorum. Buğun 30 tane yatırımı açarak vefanıza cevap veriyorum. En fazla oyu Rize’de aldık ilçeler arasında ise Trabzon Hayrat yüzde 83 oy ile biz dedi bu rekoru bize yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Bugün yaptıklarımızı ve yeniliklerimize devam edeceğiz.”dedi.

Erdoğan, “Karadeniz’i Anadoluya açılan kapısına Zigana’ya 12 KM’lik bir tünel yapacağımızı söylemiştik ve inşallah önümüzdeki aylarda bunun ihalesini yapacağız. Bu tüneller hem Limanımızı hem de Trabzon’u geliştirecek. Trabzon’un cehresini değiştirecek Kanuni bulvarının inşallah önümüzdeki yılın sonunda biterceğiz. Trabzon yat limanı ihale aşamasında 20 milyonluk Arsin balıkçı barınağını bitiriyoruz.  Trabzon’a 12 katrilyon TL’lik yatırım yaptık. Her alanda tarım ve hayvancılıkta, sporda her alanda.”ifadelerini yer verdi. 

Erdoğan, “ KTÜ’yü büyüttük ve geliştirdik şimdi ise üniversite bünyesinde bir tane çocuk hastanesi yapıyoruz ve bunu 30 Milyon liraya yapacağız. Sonrasında Trabzonspor’un stadı Akyazı’da inşallah sene sonu bitecek. Trabzon 600 yataklı bir şehir hastanesi kazandıracağız. Bu hastanenin toplam bedeli 301 Milyon TL. Sonun ihalesinde yapacağız. Trabzon hava limanını uluslar arası bir hava limanı yaptık ve şimdi yeni pist ile daha büyük bir hava limanın yapacağız.”dedi. 

TELEFERİK BİTECEK

Erdoğan, “ Uzungöl’de teleferik projesini de bitirmek istiyoruz. Biz Çay üreticisine 905 milyon TL ödedik. Sizlerinde aslında net olarak gördüğünüz fark bir kez daha dikkatiniz çekmek istiyorum. Bizim gündemimizde toplu açılışlar var hiç durmadık sürekli yatırımlarımı açtık süratli bir şekilde durmak yok yola devam dedik. Geçen Cumartesi İstanbul’da yıllın 350 Milyon yolcu kapasiteli bir hava limanı inşasına aştık. Ankara’da Atak adlı helikopterimizi yaptık. Belki diğerleri ne yapıyor.”İfadelerine yer verdi.

IŞİD’E ÇÖZÜM BULDUK

Erdoğan, “ Aynı hiç değişen bir şey yok sadece bizleri engellemek ve yıkmanın peşindeler. Kardeşlerim Gezi olayları çıktı bu muhalefet onların peşine gitti. 17 aralıkta bunlar Pensilvanya’nın peşine gitti. Diyarbakır’da bayrak indirildi. Onu da istismar ettiler. Musul’daki olaylarda da aynı şekilde yaptılar. Şuan 100’e yakın vatandaşlarımız IŞİD’in elinde biz bunları kurtarmanın peşindeyiz siz neden tahrik ediyorsunuz.  Biz güvenlik güçlerimizle  mücadele ediyoruz. Biz büyük Türkiye söylerken bu muhalefet Türkiye’yi yavaşlatmanın ve paçsından tutarak aşağıya çekmek  oldu. Biz bunlara rağmen Türkiye’yi büyütmenin peşindeyiz.”dedi.

BİZ AYAKTAYIZ

Erdoğan, “ Gezi olaylarında ilk olarak yurt dışındaki iş adamlarına seslendiler gelmeyin yatırım yapmayın dediler tüm yatırımlarımıza saldırdılar. 250 noktada kabloları kestiler. Küresel ölçekte saldırılara devam ettiler. Biz gezi olaylarında dik durduk ve kararlılığımızı devam ettirdik. 2013 yılında hamdolsun yüzde 3 büyüdük. İşsizlikle mücadelemiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Diyarbakır’da bir hainin saldırısının bayrağı indirildi. Bunun hesabını soracağız soruyoruz.. Bu hain vurulsaydı onu bunu istismar yaptılar vurulmadı diye. Bu plan tutmayınca ikinci plan yaptılar ne dediler üniversitelerdeki gençleri sokaklara dökmek istediler. Ama olmadı.”ifadelerini kullandı. 

Devamı diğer sayfada 

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

Erdoğan, “ Kılaçdaroğlu şimdi çıkmış bayrak sevgisinden bahsediyor. Hakkari mitinginde neden bayrak ile çıkmadın bir tane dahi yoktu. Ey Kılıçdaroğlu biz nerede ne zaman nasıl konuşacağımızı iyi biliriz.  Siz bu siyasette çırak bile olamadınız. Biz Tek bayrak tek devlet dedik. Kimse bu topraklarda operasyon yapamaz. Türkiye Cumhuriyeti devletine kimse operasyon yapamaz. Dik olacağız diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. ”dedi.

İKİNCİ PARTİ OLDUĞUMUZ YERE GİDİYORUZ

Erdoğan, “ Rabbim Soma’da şehit olan 301 madencinin babalarına da Allahtan rahmet diliyorum. Ölen tüm babalara Allahtan rahmet diliyorum. Dışişleri bakanımız CHP’ye gidiyor diyorlar ona ki biz sizin Ortadoğu tavrınızı beğenmiyoruz benim bakanımda ona zaten aynı şekilde düşünceniz beraber olurduk. Biz her yere gidiyoruz ikinci olduğumuz ilere de gidiyoruz  oralara da yatırım getiriyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza hizmeti vereceğiz. Ankara’da geziciler Türk Bayrağını yaktı Bu CHPliler onların ellerinden tuttu CHP vekilleri polislerimize küfür etti..”ifadelerini kullandı.

ADAYIMIZA SAHİP ÇIKIN

Erdoğan, “ CHPli vekil ellerinde mermiler almış gösteriyor nerede bulduysa onlar bunları iyi bilir bunlar sirk cambazı. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biz büyük devletiz bayrağa saldıranlara hesap soracağız. Gezi’de başarılı olamadılar 17 aralıkta da olamadılar şimdi geldiler Cumhurbaşkanlığı seçimine geldiler çatı aday çıkaracaklar size soruyorum bir inşaata alttan yukarı başlanır üstten aşağıya mı önce Temelle gelin işte temel halktır millettir. İnşallah 10 Ağustosta göstereceğimiz adaya bir olacağına inanıyorum ve inşallah çıkacak adayımız. Çıkacak adayımız büyük Türkiye’ye hizmet edecek.”şeklinde konuştu.   

TRABZON BİZE DESTEK VERECEK 

Erdoğan, “ 2007’de bunlar bizlerin mecliste Cumhurbaşkanı seçmemizi istemediler. Sonra biz anayasayı değiştik ve halk seçecek. Adayımız kim olursa olsun Trabzon’a burada rekor kıracak ve 10 ağustosta seçeceğimiz kişi ülkenin komple cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum..”dedi. Trabzon’a yatırımda bulunan hayır sever iş adamlarına Başbakan plaket verdikten sonra tören sona erdi. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem