Erdoğan'dan Putin'e Filistin teşekkürü

 Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısı için Türkiye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Erdoğan'la başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.  Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren görüşme sonra

Erdoğan'dan Putin'e Filistin teşekkürü

 

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısı için Türkiye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Erdoğan'la başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi. 
 
Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren görüşme sonrasında iki lider ortak bir basın toplantısı düzenledi.
 
İlk olarak söz alan Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin gelişmesi hızının mutluuk verici olduğunu söyledi. Başbakan erdoğan, Rusya ile ticaret hacminin yıl sonuna kadar 35 milyar doları bulacağını söyledi.  
 
RUSYA'YA FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ
Toplantıda Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmelerin de ele alındığını belirten Erdoğan, Filistin'in BM'deki gözlemci üye statüsüyle tanınması nedeniyle Rusya'ya teşekkür etti. Suriye konusuna da değinen Erdoğan şöyle konuştu: 
 
"Temennimiz Suriye'de akan kanın bir an önce durmasıdır. Dışişleri bakanlarımızla, daha yoğun bir çalışma yolunda adımlar atılacak"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem