Erdoğan'dan katliam sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Daha sonra gerçekleştirilen ikili görüşmede, ülkeler arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuların ele alındı

Erdoğan'dan katliam sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Daha sonra gerçekleştirilen ikili görüşmede, ülkeler arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuların ele alındı.
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Niinistö, açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:
 
ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI
 
"Ankara Garı önünde 98 vatandaşımız hayatını kaybetti. Demokratik haklarını kullanan STK'ların bir araya geldiği bu elim olay hepimizi üzmüştür. Milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin birliğine beraberliğine yönelik bu terör saldırısını bir kez daha şiddetle konıyorum. Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Bu saldırı orada bulunan vatandaşlarımızla beraber bütün Türkiye'ye yapılmıştır.  Bu saldırılarla uzun zamandır mücadele ediyoruz. Son 40 yılda dahi bunu görmek mümkündür."
 
TERÖR ÖRGÜTLERİNE ÇİFTE STANDART KULLANALAR TERÖRE DESTEK VERMEKTEDİR
 
"Biz terörü, kendini nasıl tanımladığına, hangi ismi kullandığına, söylemine, yöntemine göre tasnif etmiyoruz, sadece bu sıfatla adlandırıyoruz. Meseleye bu şekilde yaklaşmayan, terör karşısında, terör örgütleri karşısında çifte standart kullanan herkes, açık söylüyorum, teröre destek vermektedir."
 
"Bizim PKK tarafından Ceylanpınar’da evlerinde uyurken evlerinde şehit edilen askerlerimiz için de. Evlerinin önünde, çarşıda, pazarda, özel araçlar içinde alçakça şehit edilen assubayımız, polisimiz için de, son 3 ay da şehit edilen, Silvan’daki ekmek almaya giderken bomba ile katledilen Fırat için de, reyhanlıda katledilen 52 vatandaşımız için de Suruç’ta canlı bomba ile hayatını kaybeden 33 vatandaşımız ve son olarak Ankara’da canlı bomba ile kaybettiğimiz 97 vatandaşımız için de aynı derecede üzücüdür."
 
"KATİLLER ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ"
 
"Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah'ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum."
 
ERDOĞAN'DAN TALİMAT
 
"Sadece maşalar değil, onları kullanan güçler de mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Ankara saldırısı hakkında Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim, farklı bir bakış açısıyla incelemelerini istedim. Saldırıyla ilgili hiçbir ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Milletce sabrımızın sınandığı bu dönemde, 78 milyon olarak hepimize düşen çok önemli görevler var. Diğer tüm hesaplarını bir kenara bırakıp ülkesini düşünenler ile başka hesapların dümen suyuna girmiş olanların ayırt edildiği günlerden geçiyoruz. Bu dönem bir turnosol kağıdı."
 
"Ülkesini düşünenler ile başka hesapların dümen suyuna girmiş olanların ayırt edildiği günlerden geçiyoruz. Alçakça katledilen vatandaşlarımızı, çocuklarımızı taş kesilmiş gibi görmeyenleri tarih kaydediyor." 
 
"Çıkar peşinde olanların maskesi düşüyor. Terör örgütlerini aynı sıfatla anmayıp, karşılarına dikilmeyenleri tarih kaydediyor. Olay yerine gidip 1 Kasım’ı işaret edenlere şahit olduk. Yaralılara müdahale edilmeden Ankara’da, suçlu yarışına girenlerin samimiyetsizlerin durumunu kaydettik. Kendilerince romantik kasım güzellemeleri yapanları izledik, henüz cenazeler kaldırılmadan iş bırakanlara milletçe şahit olduk. Sosyal medyada kalemini silah gibi kullananları gördük. Bu tutumların hepsinin terör örgütlerine hizmet ettiklerini vurgulamak istiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler