Erdoğan'dan kamuda başörtü açıklaması

"Başörtüsünün kamusal alanda serbest olması için bir düzenleme olacak mı?" sorusuna Başbakan Erdoğan, böyle cevap verdi.Başbakan Erdoğan, başörtülülerin kamuda çalışmasına ilişkin anayasal veya yasal engel olmadığını, mevzuat değişikliğiyle sorunun çözüle

Erdoğan'dan kamuda başörtü açıklaması

"Başörtüsünün kamusal alanda serbest olması için bir düzenleme olacak mı?" sorusuna Başbakan Erdoğan, böyle cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, başörtülülerin kamuda çalışmasına ilişkin anayasal veya yasal engel olmadığını, mevzuat değişikliğiyle sorunun çözülebileceğini belirterek, “Başörtülü belediye başkanı, milletvekili olabilir." dedi.
 
Başbakan Erdoğan, başörtülülerin kamuda çalışmasına ilişkin anayasal veya yasal engel olmadığını, mevzuat değişikliğiyle sorunun çözülebileceğini belirtti.
 
BM Medeniyetler İttifakı Küresel Forumu için gittiği Viyana’dan dönüşte uçakta gündemle ilgili açıklamalar yapan Erdoğan, "Başörtüsünün kamusal alanda serbest olması için bir düzenleme olacak mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:
 
"Şu an Ziraat Bankasında çalışabiliyorlar. Türk Hava Yolları’nda çalışabiliyorlar. Onlara bir heyecan verdik. Her iş yerine göre değişir. Her şeyin yeri zamanı var. Kutlu doğum sancılı olur. On yıl oldu biz iktidara geleli ve on yıl içerisinde 28 Şubat’tan kalma bazı yasaklar kaldırıldı. Ancak iş noktasında sorunlar oldu. Onlar da yavaş yavaş düzelecek."
 
"Anayasamızda başörtüsünü yasaklayan bir düzenleme yok." diyen Erdoğan, "Mevzuatla ilgili bir düzenleme yaparak bu mesele aşılabilir. Yasal düzenlemeyi de doğru bulmuyorum. Namaz kılmayı, oruç tutmayı Allah’ın emrettiği ibadetleri kalkıp da kanunla mı teminat altına alacağız? Herkes inancında özgürdür. İster ateist olsun, ister Müslüman olsun fark etmez. Birini korurken diğerine ayrıcalık olmaz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem