Erdoğan'dan İstiklal Marş'lı mesaj

 Başbakan Erdoğan, Türk jetini düşüren Suriye'ye bu kez İstiklâl Marşı'yla yüklendi. Türk milletinin her dönemde barışı savunduğunu belirten Erdoğan, "Ancak hiç kimse bizim sağduyumuzu, yumuşak başlılığımızı sınamaya kalkışmasın." dedi. Ardından şu uyarıd

Erdoğan'dan İstiklal Marş'lı mesaj

 

Başbakan Erdoğan, Türk jetini düşüren Suriye'ye bu kez İstiklâl Marşı'yla yüklendi. Türk milletinin her dönemde barışı savunduğunu belirten Erdoğan, "Ancak hiç kimse bizim sağduyumuzu, yumuşak başlılığımızı sınamaya kalkışmasın." dedi. Ardından şu uyarıda bulundu: "Bağımsızlığımız söz konusu olduğunda, sınırlarımız, hak, adalet söz konusu olduğunda tıpkı İstiklâl Marşı'mızın emrettiği gibi 'Kükremiş sel olur, bendimizi çiğner aşarız'. Bu milleti eğer hâlâ tanımayanlar varsa gelsinler Erzurum'da, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupı-nar'da kanla yazılan destana baksınlar."

 

Erdoğan, Yeni Erzurum Stadyu-mu'nda düzenlenen il kongresinde Suriye ve CHP'ye yüklendi. Türkiye'nin tarihiyle olduğu kadar bugün de büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kendi halkına vahşice zulmeden, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz." diye konuştu. Suriye'nin düşürdüğü uçakla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na pazar günü brifing verildiğini hatırlatarak, "Toplantıdan çıktı, birbiriyle çelişen ifadelerle Suriye'deki dikta rejiminden ziyade kendi hükümetinin maalesef eleştirisini yaptı. Böyle bir şey olur mu? Sen Suriye'nin Baas Partisi misin? Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi misin? Nesin?" şeklinde eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi şamar oğlanına döndürenleri ben affetmiyorum." sözlerine de, şu karşılığı verdi: "Sorumlu bir genel başkan kendi ülkesine şamar oğlanı benzetmesini yapmaz. Kusura bakmasın, biz CHP Genel Başkanı'ndan dış politika dersi alacak değiliz. Eğer şamar oğlanı arıyorsa aynaya baksın. Anamuhalefet partisinin genel başkanı, en azından böyle milli bir meselede kendi ülkesinin yanında durmalıdır."

 

Erdoğan bugün Zana'yla görüşecek

 

Başbakan Erdoğan ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın yapacağı görüşmenin saati belli oldu. Görüşme, bugün saat 15.00'te Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleşecek. Zana, Kürt sorununun çözümü konusundaki düşüncelerini Erdoğan'la paylaşacak. Zana, geçtiğimiz hafta Kürt sorununa ilişkin "Başbakan Erdoğan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum. Yardımcı olmak gerekir." çıkışında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler