Erdoğan'dan Esad'a fena benzetme!

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen 21. İstişare ve Değerlendirme kampının kapanış toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Esed'a "Şam'daki Yezid" diye seslendi."ŞAM'DAKİ YEZİD, KENDİ HALKINA ÖLÜM GÖNDERİYOR"Başbakan Erdoğan, AK Parti 21. İstişare ve

Erdoğan'dan Esad'a fena benzetme!

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen 21. İstişare ve Değerlendirme kampının kapanış toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Esed'a "Şam'daki Yezid" diye seslendi.

"ŞAM'DAKİ YEZİD, KENDİ HALKINA ÖLÜM GÖNDERİYOR"

Başbakan Erdoğan, AK Parti 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, Kerbela'da yaşanan faciasının ardından bugün geniş coğrafyada yeni 'Kerbelalar'ın içlerini acıttığını, yüreklerini sızlattığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Suriye'de iki yıldır devam eden çatışmalarda 130 binden fazla insan hayatını kaybetti, 7 milyondan fazla insan evini terk etmek zorunda kaldı. şu anda 600 bini aşkın insan bizim ülkemizde sığınmacı olarak yaşıyor. Gurbete gidenler ayrı bir acı yaşıyor, Suriye'de kalanlar çok ayrı bir acı yaşıyor. Suriye'nin her köşesinde her gün, her an adeta mini bir Kerbela yaşanıyor.

Şam'daki Yezid, kendi halkına, kendi vatandaşına her gün yerden ve gökten ölüm gönderiyor. Şimdi birileri çıkmış, bize 'susun' diyor. 'Görmeyin, duymayın, hissetmeyin' diyor. 'Bırak kalsın' diyor. Allah aşkına susarsak, görmezsek, duymazsak oradaki acıyı yüreğimizde hissetmeksek yarın biz Hz. Hüseyin'in yüzüne nasıl bakarız. Bizim her meselede safımız bellidir. Biz tarihimiz boyunca hiçbir zaman Yezidler'in tarafında olmadık. Bundan sonra da Yezidler'in tarafında olmayacak, Hz. Hüseyin'in safında yer almaya devam edeceğiz."

Erdoğan, yaşanılan acıların bir Sünni-Şii çatışması olmadığını, bir hak ve batıl çatışması olduğunu dile getirerek, Suriye gibi Mısır'da da farklı bir acının yaşandığını, kardeşin kardeşi acımasızca katlettiğini gördüklerini, hak ve hukuk arayışlarının silahla karşılık bulduğuna üzülerek şahitlik ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem