Erdoğan'dan Berkin ailesine zor soru

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarında yaralanıp hastanede aylarca tedavi gördükten sonra 16 kiloya kadar düşüp hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesini zor bir soru sordu.Gaziantep'te konuşan Erdoğan, "İstanbul'da bir cenaze

Erdoğan'dan Berkin ailesine zor soru

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarında yaralanıp hastanede aylarca tedavi gördükten sonra 16 kiloya kadar düşüp hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesini zor bir soru sordu.

Gaziantep'te konuşan Erdoğan, "İstanbul'da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyeler olan bir çocuk maalesef biber gazına muhatap oluyor. Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savunan o çocuğun kaç yaşında olduğunu nereden anlayacak." dedi.

Berkin Elvan'ın ekmek almaya gitmediğini savunan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalan söylüyor. Ne diyor 'Ekmek almaya giden çocuk' diyor. Dürüst ol dürüst, ne alakası var. Annesi diyor ki 'Evladımın katili Başbakan' Ben evlada sevgiyi muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına, demir bilye atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyorsun, mezara neyin mesajını veriyorsun. Aynı şeyi baba söylüyor." şeklinde konuştu.

Burak Can'ın elinde sapan olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Burak Can'ın elinde silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu şehit ediyorlar ve sokakta toplanan kovan sayısı 42. Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar. O yavrumuzu öldürenler işte Kılıçdaroğlu'nun gayri resmi illegal cellatlarıdır. Onun babası İstanbul Kasımpaşa'daki cenazeyi alıyor, memleketi Giresun'a götürüyor. Gençler gerilmesin diyor, vatan sağ olsun diyor, acıya katlanacağım diyor. Kim gerilimden yana kim barıştan yana. Tunceli'de aynı şekilde, bir polisimiz sokak olayları 30 yaşında, daha 8 aylık evli bu polisimiz olaylar içerisinde şehit oldu. Çevreye, dükkanlara, esnafa, zarar verdiler. MHP çıkmış bu militanları teşvik eden mesajlar veriyor. CHP zaten rant devşirmeye çalışıyor. Holding patronları hepsi el ele. Malum medya manşetlerinden adeta kan döküyor, kin fışkırtıyor, sanmayın ki bunlar bir çocuğun cenazesi için bir araya geldi. Bunlar ekonomimizi, huzuru, çözüm sürecini yıpratmak isteyenler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem