Erdoğan'dan Bahçeli'ye randevu tepkisi

 Başbakan Erdoğan,  Asya Termal Tesisleri'nde, STK temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Erdoğan, ''10 yıl içinde terör meselesini çözmek için her adım attığımızda karşımıza engeller çıktı. Ne zaman adım atsak, karşımızda duvarlar örüldü. Ne zaman bir giri

Erdoğan'dan Bahçeli'ye randevu tepkisi

 

Başbakan Erdoğan,  Asya Termal Tesisleri'nde, STK temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Erdoğan, ''10 yıl içinde terör meselesini çözmek için her adım attığımızda karşımıza engeller çıktı. Ne zaman adım atsak, karşımızda duvarlar örüldü. Ne zaman bir girişimde bulunsak, karşımızda hendekler bulundu. Ne zaman harekete geçsek, karşımızda provokasyonlar, tahrikler, sabotajlar bulundu. Bunların hiçbiri bizi yıldırmadı. Ne önümüze örülen duvarlar, ne kazılan hendekler, ne provokasyonlar, ne sabotajlar bizi yolumuzdan çevirmedi. Biz, 'bu işi inşallah çözeceğiz' dedik'' dedi.
 
Erdoğan, ''Bizden önce, terörün Türkiye'nin üzerine karabasan gibi çöktüğü 20 yıl boyunca maalesef bu meselenin önüne cesaretle, kararlılıkla en önemlisi de samimiyetle gidilmedi. Hiçbir hükümet risk almak istemedi. Muhalefette olan partiler sorumluluk almak istemedi. Seçim denildi, oy oranları denildi, tahrik denildi ve süreç sadece idare edildi. Anadolu'da, Trakya'da ocaklara ateş düşerken, ateş düştüğü yeri yakarken, maalesef siyaset bu acıları dindirmek için dirayetli, kararlı adımlar atamadı'' diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan'ı, ''yalan yanlış haber getirip taşıdıkları için'' avukatlarıyla görüştürmediklerini, ancak ailesiyle görüştürdüklerini belirterek, ''Bunların da bize ulusal ve uluslararası çerçevede bir şeyler kazandırdığına da inanıyoruz. Buradan eğer bir çıkış olacaksa, biz bu çıkış yolunu şu anda deniyoruz, deneriz ve bundan da yılmayız ve birilerine rağmen de bunu erteleyemeyiz. Buna rağmen de biz bu adımı attıysak bir çözüm yolu olduğu için'' dedi.
 
BULUNMAZ HİNT KUMAŞI MISIN?
 
Erdoğan, çözüm sürecinde MHP'nin tavrını eleştirerek, ''Çözüm adına hiçbir şey zaten kendilerinde söz konusu değil. Bol bol hakaret etsin, küfretsin. Bundan öte bir şey yok. Onun tek çözümü bu. CHP randevu ister vermez, AK Parti randevu ister vermez. Arkadaş sen neyin partisisin. Bir araya gelip oturmaktan bu kadar kaçınan bu kadar çekinen bir siyasi parti bu ülkede niye var. Konuşmayacaksak niye var? Üç kez ben randevu istedim vermedi. Bulunmaz Hint kumaşı mısın? Ben milletim adına istiyorum, şahsım adına değil''dedi.
 
 
MÜSLÜM GÜRSES İÇİN ŞİİRLİ MESAJ:
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Erdoğan, "Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum." dedi.
 
Erdoğan, Asya Termal Tesisleri'nde, STK temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Aylardır yoğun bakımda bir mücadele içinde olan değerli sanatçımız, hem bizim neslimizi hem genç nesli derinden etkilemiş, şarkılarıyla adeta sevginin, kardeşliğin, dayanışmanın şiirini yazmış Müslüm Gürses kardeşimizi bu sabah 08:30'da Hak'ka uğurladık. Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bir şarkısında bütün Türkiye'ye bütün insanlığa şu mesajı vermişti;
 
'Sev bütün insanları, say bütün insanları, kin gütme unut geçmişte olanları.
Dürüst ol, insancıl ol düşün öbür dünyayı.
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat.
Geçmişten geleceği yaratılmış ne varsa unutma ki hepsinin de bir sahibi var.
Kul kaderini yaşar bahtına ne çıkarsa, düşmez kalkmaz bir Allah unutma sakın evlat.'
 
Müslüm Gürsesi bir usta olarak, gençliğin 'baba' diye iltifat ettiği bir usta olarak tekrar rahmetle yad ediyorum. Değerli kardeşlerim hepimiz faniyiz. Geldik gidiyoruz, Kim nerede, ne zaman, nasıl hangi şartlarda ebediyete intikal edecek onu bilemeyiz. Onun içinde her an ölecekmiş gibi ebedi aleme bir hazırlığın içinde olmamız lazım. Tabi hiç ölmeyecekmiş gibi de bu dünyada gayretimizi sürdürmemiz lazım." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem