Erdoğan'dan 3 kente proje CANLI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde projelerin tanıtım toplantısında konuşuyor...Yapamayacaklarımızı hiç bir zaman anlatmadık. Ne aldatan ne de aldanan olacağız. Popülizme hiç bir dönemde tevazül etmedik. Neyi neden yaptığımızı, ya da

Erdoğan'dan 3 kente  proje CANLI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde projelerin tanıtım toplantısında konuşuyor...

Yapamayacaklarımızı hiç bir zaman anlatmadık. Ne aldatan ne de aldanan olacağız. Popülizme hiç bir dönemde tevazül etmedik. Neyi neden yaptığımızı, ya da yapamadığımızı şeffaf bir şekilde milletimize izah ettik. Milletin tek kuruşunu dahi heba etmedik. Oy kazanmak amacıyla hiç bir zaman bol keseden dağıtmadık. Bol keseden dağıtan siyasetçilere geçmişte bu ülkeye çok ağır bedeller ödettiler. Bunlar kendilerine oy vermeyenlere 'beyinsiz' diyecek kadar edebi bir kenara bırakmışlardır.

AK PARTİ'YE OY VERENLERİ BEYİNSİZ İLAN ETTİ

CHP Genel Başkanı seçim kampanyasının ilk anından itibaren, milli manevi değerlerimize hakaretler etmiştir. En son da Bursa'da içindeki nefreti kusmuş ve AK Parti'ye oy verenleri 'Beyinsiz' olarak tanımlamıştır. Her gün bir yalan söylemiş, yarım saat geçmeden yalanlarından çark etmiştir. Bir taraftan YÖK'ü kaldıracağım diyeceksin, yarım saat sonra bedelliden aldığım parayı YÖK'e aktaracağım diyeceksin. Ortadan kalkan kuruma para aktarılır mı?

ÇARŞAFLI KARDEŞLERİMİ OTOBÜSTEN ATTILAR

Aynı şeyi referandumda başörtüsünde yapmadı mı bu zat! Başörtüsünü ben hallederim dedi. Gel müracat edelim dedim. Ama kaçtı... Nasıl manevralar yaptı, nasıl kaçtı! Yanında şu anda bir şaklabanı var... Beraberce gelirler ve çarşaflı kardeşlerimi kandırırlar, yakalarına rozeti takarlar. Sonra da Mersin'de çarşaflı kardeşlerimi otobüsten aşağı atarlar. Bunların durumu bu! Bu kadar rahat yalan söyleyen bir siyasetçiyi Türk siyasi tarihi ilk kez görmüştür. Candaş medya bunu sorgulamak yerine, yalanların altını örtmeyi tercih etmiştir.

Milletim bu yalanlara inanmasın. Milletin sandık görününce demokrat olanlara inanmasın, milletim bunların suratındaki maskeyi farketsin ve ardındaki o statükocu yüzü görsün. İnanıyorum ki, 12 Haziran'da bu maske düşecek.

HOPA'DAKİ OLAYLAR

Dün Hopa'da açılış yaptık, Artvin mitingimizi Hopa'da gerçekleştirelim istedik. Bir gün önceden CHP ve CHP yanlıları, müşterek hareket ettikleri illegal legal tüm örgütler bize pres yapma ve bizi Hopa'ya sokmama gibi bir gayretin içine girdiler. Bunlar düşüncelerine inanmıyorlar, bunlarda düşünce yok... Bunlar eli sopalı şehir eşkiyaları... Emniyet teşkilatımız tüm tedbiri aldı, miting meydanında kardeşlerimize hitap ettik ama bunlar emniyetimizle, jandarmayla adeta bizi sokmamak için mücadele içindeler. Konuşmamız sonrasında sokaklardan taş attılar. Bir bölümde 100-155 kişilik grup otobüsümüze taş atmaya başladı ve otobüsümüzdeki koruma polisimiz otobüsten düştü ve yoğun bakıma kaldırıldı.

Rize'de beyin ameliyatını geçirdi. Buradan CHP'ye gönül veren kardeşlerimize de MHP'ye, BDP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Oradaki pankart devasa, CHP'nin pankartı... 'Tek yol sokak, tek yol devrim' altında halk evleri yazısı... Bununla ne demek istendiği zaten belli... Terör örgütü yandaşları tarafından seçim büromuza ve araçlarımıza saldırılar olduğu ortada. Biz bütün bunlara karşı düşüncemizle ve sabırla sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söyledik.

CHP'nin Genel Başkanı şu açıklamayı yapıyor, 'Rüzgar eken fırtına biçer'... Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz... Sen şu anda miting yapmaya giderken, sana  birileri bunu yaptığında aynı şeyi ben mi söyleyeceğim. Ama ben bu kadar edepsiz, ahlaksız değilim. İnanın siyasetteki bu zat, çırak bile olmadı. İnsanlıktan da nasibini almış değil. Utanmadan sıkılmadan gerilimin faturasını bize kesmeye çalışan medya grupları var. Biz mi geriyoruz ortalığı yoksa beraber olduğunuz yandaşlarınız mı?

MİTİNGDE TÜRK BAYRAĞI

Benim CHP'li vatandaşım eline Türk bayrağı alır ama sen BDP'linin eline Türk bayrağı veremezsin. Orada en büyük açığı verdin. Beraber çalışıyorsunuz...

ÖZERKLİK TARTIŞMASI

Bir de yerel özerklikten bahsediyorsun. Tüm yerel yönetimler zaten özerktir. Ama yerel idareler yasalara ters bir şey varsa ona müdahale ederler. Yoksa parada tasarrufun herşeyin sana aittir. Bunların özeklikten kastı ne? 'Eyaleti kastetmedik' dedi. E o zaman neyi kastettin? Diyorum ya, 'Çırak bile değil...' Bir Genel Başkan sıfatıyla CHP'nin içindeki yerini korumaya çalışıyor. Eğer partim birinci parti olmazsa ben Genel Başkanlığı bırakırım dedim. Ona da diğerine de 'Siz de bırakmaya var mısınız?' dedim... Kimin oyu azalırsa o bıraksın dediler. Siyasette aslolan iktidar olmaktır. Ama böyle bir hedefi yok.

ÜÇLÜ İTTİFAKA KARŞI DİRENECEĞİZ

Hopa'da meydana gelen olaylar açık tahriktir. CHP, MHP ve BDP'nin tahrikleri maalesef bu tür olaylara zemin hazırlamıştır. Ama biz bu şiddet tuzağına asla düşmeyiz. Biz ülkeyi kaosa sürüklemek için CHP, MHP, BDP ittifakına karşı millet irademizi savunmaya devam edeceğiz. Son sözü millet sandıkta söyleyecektir. Sandığa giden yolu şiddet ve öfke taşlarıyla kirletmeyeceğiz, sabır ve hoş görü ilmeğiyle öreceğiz.

PROJELER

Diyarbakır için hazırlanan projeler;

Diyarbakır ağırlıklı olarak eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda çok büyük bir destek verdiğimiz ilimiz. Biz bu dönemde neleri hedefliyoruz? Terör örgütü ve BDP bölgeye yatırım yapılmaması için her türlü engeli önümüze çıkardılar. Buna rağmen bölge sorunları için çaba harcamaya devam ediyoruz.

- Sur içi yenileme projesi: 5 km uzunluğundaki Diyarbakır'ın tarihi suları iki yerden yıkılmış durumda. Buralarda onarım yapılacak. Suriçini burada yaşayanları mağdur etmeden, çirkin yapılaşmadan kurtarıyoruz. Bu projeyle Diyarbakır'da çok büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. TOKİ kolları sıvadı. 1272 yeni konut yapılaraki, hiç kimsenin hakkı gasp edilmeden bu sürecin tamamlanması için çalışmalarımız sürüyor.

- Havaalanı: Askeri ve sivil havaalanını birbirinden ayırıyoruz. Bir sivil havaalanını Diyarbakır'a kazandırıyoruz.

- Dicle Vadisi projesi: Dicle Nehri'ne rağmen yeşil alan miktarının yeşil alan miktarının düşük olduğu Diyarbakır'a yeni bir yaşam merkezi kuruyoruz. Dicle Nehri'nin kenarına kuracağımız yaşam merkezi, günlük yaşamın, eğitimin, sporun tabii bir bütünlük içinde kucaklaştığı bir alan olacak. Tek ve iki katlı olarak düşünülen yapılarda Dİyarbakı iklimi dikkate alınacak. Bay Kemal'e sorarsan burada insan yok der. Hangisini söylesek öyle diyor. Projeye insan da koyun da görsün dedim en sonunda.

- Diyarbakır - Şanlıurfa otoyolu: Edirne'den başlayan Ankara'ya kadar ulaşan otoyol, Ankara- Niğde -Şanlıurfa ve Habur kesimini de tamamladığımızda Türkiye'yi boydan boya geçen bir etap olacak. Bu otoyola Diyarbakır'ı da dahil ediyoruz. Diyarbakır- Erzurum - Trabzon yolunu da inşaa edeceğiz.

- Silvan Barajı: Silvan projesiyle 2450 bin dekar tarım arazisinin sulanabilmesini sağlayacağız. Hayata geçecek sulama sayesinde çiftçilerimize yılda 735 milyon lira ilave gelir elde etme imkanı sağlıyoruz. Bay Kemal, bak burada da insan yok çiftçi var! 318 bin kişiye iş imkanı oluşturuyoruz.

- İki şehir hastanesi: Diyarbakır'a biri Kayapınar'da olacak iki şehir hastanesi kuracağız.

- 30 bin kişilik stat: İnşaasına en kısa sürede başlayacağız ve gençlerimizin hizmetine sunacağız.

İzmir için hazırlanan projeler;

İzmir'in özellikle bugüne kadar ihmal edilmiş olan yanını ortaya koyabilmek ve İzmir'i marka şehrine dönüştürmek için yoğun bir planlamanın içine giriyoruz. İşte projeler;

- Körfez Geçiş Projesi - İzkaray: Bu projeyle İzmir Körfezi'nin iki ucunu birbirine bağlıyoruz. Bostanlı ve Karşıyaka başta olamk üzere şehrin Kuzeyi'nde gelenler şehrin Güney'ine ulaşacaklar.

- Konak Tüneli: İzmir'in kent içi trafiğinin can damarlarından olan Mürsel Paşa bulvarı üzerinden sahil yoluna kadar trafiği yer altına alıyoruz. Bu yolun toplam uzunluğu yaklaşık 2,5 km... Bu tünelle çevre ve gürültü kirliliğini azaltacağız.

- İzmir - Ankara, İzmir - Bursa, İzmir - İstanbul yüksek hızlı tren projesi: Ak Parti döneminde başlayan Hızlı tren projelerinin Ege'deki kalbi İzmir olacak. Hızlı tren hattını iki etap halinde inşaa edeceğiz. İzmir - Ankara arası seyahat süresi 3,5 saate inecek. Bu hatla Ankara, Afyon, Karahisar birbirine kapı komşusu kadar yakın hale gelecek.

- Sabuncubeli Tüneli: İzmir- Manisa arası ulaşımın riskli bölgesi olan Sabuncubeli'nde bir tünel inşaa ediyoruz.

- İzmir - İstanbul ve İzmir - Ankara otoyolları: Türkiye'nin üç büyük ilini kesintisiz birbirine bağlıyoruz.

- Metro ağı: Metro hattı metro ağı haline getiriliyor. İzban projemiz de devam ediyor

- Şehir yenileme projesi: İzmir'de şehir bir felaket. İnanın kaçak binalarla, gecekondu binalarla dolu. İzmir'de bu dönem çok ciddi bir sıçramayla, halkımızın bizlere vereceği destekle şehir yenileme projesiyle alt yapı ve fiziki koşulları şehre uygun olmayan yapılardan şehri arındıracağız ve yeni yapılanma kuracağız. 500 bin konut projemiz var. Ayrıca yıkılacak konutlarda kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Onlara daha konforlu konut sahibi olmalarını elde ettireceğiz.

- Kuzey Ege Çandarlı limanı: Kuzey Ege limanını, İzmir'in en önemli lojistik üstlerinden biri haline getiriyoruz. Kuzey Ege limanını dünyanın en büyük 10 limanı arasına girecek şekilde inşaa ediyoruz. Bu liman demir ve otoyol bağlantıları ile Türkiye'nin dünyaya açılan bir markası olacak. İzmir limanını da modernize ediyoruz. 

- Yat Limanları: Turizmde bir sıçrama olacağı için yat limanlarına ihtiyacımız var. Çeşme, Urla, Dikili'de 9 adet yat limanı kurmayı planlıyoruz.

İstanbul projeleri;

- Avrupa ve Anadolu yakasındaki iki adet şehir hastanesi: bir tanesi İkitelli'de... Bu şehir hastanesinde bir genel 7 tane de ihtisas hastanesi bulunacak. Ön yeterlilik ihalesi 18 Mart'ta sonuçlandı. Anadolu yakasında da aynı tarzda bir şehir hastanesini inşaa ediyoruz.

- Taksim Meydan projesi: Taksim'de Tarlabaşı ve Cumhuriyet bulvası araç trafiğini biliyorsunuz. Araç trafiğini ortadan kaldırmak için yolu yer altına alıyoruz. Tüm Taksim Meydanı'nı yayalara tahsis edeceğiz. O tinercilerden, minercilerden Taksim'i arındıracağız ve tertemiz hale getireceğiz. Atatürk Kültür Merkezi önü ve Taksim Anıtı çevresindeki araç yolunu alta alıyoruz. Cumhuriyet caddesi üzerinde yer altı araç yolu inşaa edeceğiz. Alttaki araç trafiğini her yöne ulaşmaya mümkün kılacak şekilde tasarladık. 41 adet ağaç taşınmak zorunda kalacak. Trafiğin aksaması için de gerekli planları yaptık.

Taksim Topçu Kışlası'nı inşaa edeceğiz: Gazi Parkının bulunduğu yer, Taksim Topçu Kışla'sıydı... Ah ah bu CHP neler yaptı neler! O binaları yıkan zihniyet CHP... Kışla 1940 yılında, tek parti döneminde, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Lütfi Kırdar döneminde tarihi yapısına bakılmaksızın yıktırılmıştı. İşte CHP bu! Yıkılan bu alana da gezi parkı inşaa edildi. Biz aslına uygun haline getiriyoruz. Taksim Topçu Kışlası'nı yeniden inşaa ediyoruz ve tarihimize sahip çıkıyoruz.

- Adalar projesi: Yassıada ve Sivriada'yı yeniden ele alıyoruz. Farklı bir çehreye kavuşturuyoruz. Bu iki adayı İstanbul'un, Türkiye'nin sembol adası haline getirmeyi planladık. Yassıada'yı, Yaslıada olmaktan çıkarıyoruz. Ön proje çalışmaları yaptırıldı. Yasıada'ya Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu'dan kalan eserlerin sergilendiği müze yapacağız. Sivriada'da taşocağı haline gelmiş olan oyulmuş bölgeye, Kongre Merkezi yerleştireceğiz. Burası da demokrasi ve özgürlükler adası olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler