Erdoğan;"Cahil, zavallı, ahlaksız!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 27 MAYIS DARBESİ Türkiye demokrasisi tüm müdahalelere rağmen ilerleyişini sürdürüp bugünlere ulaştı. Merhum Akif'in de ifade ettiği gibi eğer tar

Erdoğan;"Cahil, zavallı, ahlaksız!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
27 MAYIS DARBESİ
 
Türkiye demokrasisi tüm müdahalelere rağmen ilerleyişini sürdürüp bugünlere ulaştı. Merhum Akif'in de ifade ettiği gibi eğer tarihten ders alınmazsa, tarih tekerrür eder. Eğer ders alınırsa o hatalar gerçekleşmez. Yaşanan olaylar iyi değerlendirilse bugün için önemli bir derstir. Bizim tarihi hatırlatmamazı istemeyenler yakın tarihin tekerrür etmesini istiyor. 
 
27 Mayıs müdahalesi tarihte kalmış bir hadise değil. Bugünü ve geleceği etkileyen çok acı bir hadisedir. Bu hadise geleceği doğrudan etkilemiştir. 27 Mayıs unutulursa bugünü anlamak, geleceği şekillendirmek asla mümkün değildir.
 
Tek parti iktidarı milletin iyi ile kötüyü ayırt edemeyeceğini düşünüyordu. Millet adına düşünüyor, karar veriyorlardı. CHP'nin il başkanları illerde valilik yapıyordu. Bunlarıbu ülkeye yaşatan kim, hangi zihniyet? CHP zihniyeti bunlarıı bu ülkeye yaşattı. Ve şimdi bunlar kalkmış bu ülkeye demokrasi dersi vermeye kalkıyorlar. Milletin Demokrat Parti'yi tercihi sonrasında statüko kendisini değğiştirmek yerine hem Demokrat Parti'yi hem de milleti hizaya getirmek gayretine girmiştir.
 
"27 MAYIS RUHU HORTLATILMAK İSTENİYOR"
 
27 Mayıs son derece önemlidir. 27 Mayıs ruhu 12 Mart'ta, 12 Eylül'de ve 28 Şubat'ta tekrar tekrar hortlamıştır. 27 Mayıs ruhu AK Parti'nin son 10 yıldaki iktidarında tekrar tekrar hatırlatılmak istenmiştir.
 
CHP 53 yıl önce müdahaleye nasıl çanak tuttuysa bugün de aynı şeyi yapıyor. Hatta aleni şekilde müdahale çağrılarında bulundu. Geriye dönüp bakın. AK Parti tüm seçimlerdenn birinci parti olarak çıkarken, CHP müdahale senaryolarına sahip çıktı. 'Ordu göreve' pankartıyla Anıtkabir'e yürüdüler.
 
"MUHALEFET ACZİYET YAŞIYOR"
 
Muhalefet şu anda çok büyük bir acziyet yaşıyor. Hiçbir politika üretemiyorlar. Hiçbir soruna çözüm önerileri yok. Kendileri değişmiyorlar, değişmek istemiyorlar. Türkiye'nin değişmemesi için de ellerinden geleni yapıyorlar. Sadece olağanüstü durumlarda iktidar oldular. Biz bu olağanüstü durumları da Türkiye'nin gündeminden çıkardık. Millet egemenliğini çok güçlü şekilde tesis ettik. Şunu artık herkes bilmelidir: Türkiye'de iktidara gelmenin tek yolu sandıktır. Sandık dışında yol arayanlar, bu ülkede artık hedeflerine ulaşamazlar, başarı elde edemezler.
 
"KILIÇDAROĞLU ZAVALLI"
 
Kılıçdaroğlu, 3 yıl içinde bir arpa boyu yol ilerleyemedi. CHP'nin başında böyle acemi birinin olması bizim için bir talihtir. Bu zat orada oturduğu sürece AK Parti her seçimden zaferle çıkar. Ama bu zat artık Türkiye'nin imajına da zarar vermeye başladı. Ana muhalefet liderinin AP'de içine düştüğü durum, bizi de yaralamıştır. Bu üzüntü vericidir, yaralayıcıdır. Yurtdışına gidip, kendi başbakanına katil diyen birine zavallı denir. Bu zavallıya sadece zavallı demekle kalmadılar, kapılarını da kapattılar. Çıkıyor son derece ahlaksızca 'Esed'le Erdoğan arasında sadece ton farkı var' diyor. CHP'liler Diyarbakır'dan çok Esed'le fotoğraf çektirmeye gittiler. Size elçilik edenler ne yazık ki; Reyhanlı olayının planlayıcıları. Utanmadan, sıkılmadan bizi Esed'le kıyaslıyor. Üstelik de bunu AP'de yapıyor. CHP Genel Başkanı sadece CHP'yi küçük düşürmekle kalmamıştır, CHP seçmenine de haksızlık etmiştir.
 
ABD ZİYARETİ
 
ABD'ye yaptığımız ziyarette önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki; 'Obama ile görüşmede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı neden yoktu görüşmede?'... Ey cahil, Obama ile yaptığım görüşmede Dışişleri Bakanı'nın kendisi var, müsteşara ne gerek var? CHP Genel Başkanı nasıl bir cahillik içinde?
 
İÇKİ DÜZENLEMESİ
 
Gece gündüz içen, kafası kıyak bir nesil istemiyoruz. Malatya milletvekili diyor ki; ayran getirin. Ayran içmeyi çok istiyorsan benim misafirim ol ben sana ayran ikram ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler