Erdoğan:Bunlar sülük gibi...

Başbakan Erdoğan Manisa'nın Salihli ilçesinde toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.Adalet Bakanlığı'ndaki HSYK'yı denetleyen yetkiyi kaldırmakla yanlış yaptıklarını belirten Erdoğan "Bir yanlış yaptık. Nedir o yanlış? HSYK onu da yargılayan dene

Erdoğan:Bunlar sülük gibi...

Başbakan Erdoğan Manisa'nın Salihli ilçesinde toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Adalet Bakanlığı'ndaki HSYK'yı denetleyen yetkiyi kaldırmakla yanlış yaptıklarını belirten Erdoğan "Bir yanlış yaptık. Nedir o yanlış? HSYK onu da yargılayan denetleyen mekanizma vardı. Biz dedik ki, demokrasinin gereğini yapalım. Adalet Bakanlığı'ndaki bu yetkiyi kalktık devrettik. Orada yanlış yapmışız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Şimdi de aynı oyun oynanıyor. Birilerinin faiz lobisinde, bakın Salihli'de de bu lobilere dikkat edin. Tefecilerin oyununa gelmeyin. Bunlar sülük, sülük. Gerçekten işlevi çok önemli olan bir varlıktır. Ama bunlar sülük gibi değil, sülük kirli kanları emer. Bunlar ise faydalı olanı, kime vatandaşıma, onu emip alıyorlar.

"ÇİFTÇİ KARDEŞİM BÖYLE ÇÖKÜYOR"

Vatandaşın cebindeki emeğini alıyorlar. Acımasızca alıyorlar. Benim çöken çiftçi kardeşim böyle çöküyor. Memurum işçim faiz lobileriyle çöküyor.

Bir tane savcı bulacaksın. Yurt içinden yurtdışından el ele bir kumpas. Başsavcının açıklamasını duydunuz değil mi? Sen nasıl olurda medyaya bilgi belge sızdırırsın diye. Maalesef yargının içinde de çürükler var. yürütmenin yok mu? Yürütmenin içinde de var. bunları buldukça biz temizliyoruz. Bunu kim yapacak HSYK'nın yapması lazım. HSYK da yetkilerini farklı kullanmaya başladı. HSYK başsavcının açıklamasından sonra kalkıyor Danıştay'ı baskıya alıyor.

"ORADA YANLIŞ YAPMIŞIZ"

Bir yanlış yaptık. Nedir o yanlış? HSYK onu da yargılayan denetleyen mekanizma vardı. Biz dedik ki, demokrasinin gereğini yapalım. Adalet Bakanlığı'ndaki bu yetkiyi kalktık devrettik. Orada yanlış yapmışız. Eğer şu anda anayasayı değiştirecek bir Güce sahip olduğumuz anda bu değişikliği yapmak durumundayız. Herkes denetlenecek, bu beyler denetlenmeyecek, demek ki olmuyor böyle bu iş. Bu beylerin de denetlenmesi gerekiyor.

"SEN KİMİN SAVCISISIN?"

Sen kimin savcısısın? Sen iddia makamısın. Kim adına? Millet adına. Sen nasıl masum insanlar hakkında dosya düzenler, yalan yanlış dosyaları medyaya sızdırarak o insanları gölgelemeye kalkarsın? Böyle bir yetki olamaz. Şurada 11 gün içinde bu ülkenin zararı 120 milyar dolar. Kim verecek bunun hesabını? Soruyorum. Onun için ekranları başındaki milletime sesleniyorum. 30 Mart bir milattır. Bu hesabı millet soracak.

"HAKİMLER BAĞIMSIZDIR"

Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler