Erdoğan'a YÖK onayı!

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Üniversitesi'nde yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi vermek üzere bugün basın mensupları ve üst düzey Üniversite yöneticileri ile bir araya geldi. Yılmaz burada yaptığı sunum sonrası basın me

Erdoğan'a YÖK onayı!

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Üniversitesi'nde yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi vermek üzere bugün basın mensupları ve üst düzey Üniversite yöneticileri ile bir araya geldi. Yılmaz burada yaptığı sunum sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz açıklamaları sırasında Rize Üniversitesi Senatosu'nun YÖK'e gönderdiği isim değişikliği talebinin onaylandığını belirterek, "Senato olarak oy birliği ile bu kararı aldık. Tüm arkadaşlarımız Başbakanımızın isminin Üniversitemize verilmesini uygun olacağı yönünde oy kullandı. Bu talebimiz Salı günü YÖK'e ulaştırıldı. Geçtiğimiz gün YÖK Genel kurulunda kabul edildi. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmesini bekliyoruz" dedi.

BAŞBAKAN ONAY VERDİ

Prof Dr. Arif Yılmaz, bir sonu üzerine isim değişikliğinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın rızasının alınarak gerçekleştirilmek istendiğini de belirterek, "Başbakanımızın isminin verileceği için Başbakanımızdan müsaade alınması gerekirdi. Aksi düşüncesizlik olurdu. Bizde Başbakanımızdan müsaade alarak bu işi yaptık."dedi. Yılmaz CHP'den isim değişikliğine gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklama ise , "Burada Başbakanımız bize ismini üniversiteye verin demedi. Onlar büyüğümüzdür. Biz onlara saygı duyarız. Herhalde onlarda bizim bu kararımıza saygı duyarlar" dedi.

FAKÜLTELERE MESUT YILMAZ'IN İSMİ VERİLEBİLİR

Yılmaz, bir fakülteye Rize Üniversitesi'nin kurulmasında emeği olan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın isminin verilip verilemeyeceği yönündeki bir soruya ise , "Sayın Mesut Yılmaz Rize'nin yetiştirdiği değerlerden bir tanesidir. Benimde takdir ettiğim bir büyüğümüzdür. Ülkemize ve bölgemize hizmet sunmuştur. Onun isminin yaşatılması da uygun olur. Uygun ortam olduğunda neden olmasın" dedi. Yılmaz Rize Üniversitesi'nin yatırım programlarını anlattığı konuşmasında ise sık sık özeleştiri yaptı. Yılmaz, Türkiye'de üniversitelerin gereken bilgi düzeyine ulaşmadığına dikkat çekerek, "Üniversitelerimiz enerjilerini kendi alanlarında değil de farklı alanlarda kullandığı için Üniversiteler olarak geride kaldık. Belki iyi bir sağlık hizmeti veriliyor olabil. Ancak bunu batının cihazları ve bilimi ile yapıyoruz. Kendimiz ürettiğimiz bilim ve mühendislikle ortaya koyduğumuz fazla bir şey yok." dedi. Rize Üniversitesinin yurt eksikliğine dikkat çeken Yılmaz, "Rize için Üniversite şehri diyoruz. Bir bina düşünün insanlar şehre girdiklerinde bu bina ne binası demeli. Maalesef böyle bir binamız yok. Dere arasında, dağ başında, karanlık sokak aralarında yurt yapmak ile öğrencileri Rize'ye çekemeyiz. Maalesef bu fikrime katılan kimse yok. 180 üniversitenin hepsinin gayesi öğrenci çekmektir. Öğrencileri ilimize çekmek zorundayız. Kayda gelen öğrencileri yerlerde yatırıp bir adım ileriye gidemeyiz. Öğrenci uzun vadeli bir yatırımdır. Kısa vadeli düşünülemez. Önce öğrenciye yatırım yapacaksınız, sonra sosyal ve ekonomik karşılığını bekleyeceksiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem