Erdoğan'a Türkiye tarihinde bir ilk...

 Beraberindeki heyetle Amerika'ya giden Başbakan Erdoğan hava üssünde ABD hükümeti tarafından nadiren uygulanan askeri törenle karşılandı. Erdoğan bu yöntemle karşılanan ilk Türk siyasetçi oldu. Başbakan Racep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üze

Erdoğan'a Türkiye tarihinde bir ilk...

 

Beraberindeki heyetle Amerika'ya giden Başbakan Erdoğan hava üssünde ABD hükümeti tarafından nadiren uygulanan askeri törenle karşılandı. Erdoğan bu yöntemle karşılanan ilk Türk siyasetçi oldu.
 
Başbakan Racep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika'da resmi törenle karşılandı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu taşıyan ANA uçağı ABD'nin başkenti Washington'daki Andrews Askeri Hava Üssü'ne indi.
 
Erdoğan'ı havaalanında, ABD Protokol Şefi Büyükelçi Capricia Marshall, hava üssü komutanı Albay Micheal Hess ve eşinin yanı sıra Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve diğer yetkililer karşıladı. Törenin ardından Erdoğan, eşi ile birlikte bindiği araçla ikamet edecekleri Blair House'a gitti.
 
BLAİR HOUSE'A TÜRK BAYRAĞI 
 
Sadece özel yabancı konuklara tahsis edilen Blair House'un çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Normalde Amerikan bayrağının dalgalandığı konuta Türk bayrağı da asıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile çok sayıda işadamının eşlik ettiği Başbakan Erdoğan bugün Beyaz Saray'da Başkan Barack Obama ile görüşecek.
 
Bu arada Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, dünkü günlük basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki yakın ortaklığa verilen önemi gösterdiğini söyledi. "Başbakan Erdoğan'ın ziyareti, Türkiye ile ABD arasındaki yakın ortaklığın ve bu ilişkiyi önümüzdeki zaman zarfında daha da genişletme ve derinleştirmeye verdiğimiz stratejik önemin altını çizmektedir" diyen Carney, şöyle devam etti:
 
BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ 
 
"Özellikle Başbakan Erdoğan'ın buraya gelişi vesilesiyle dile getirmek önemli; Türkiye bizim en güçlü ortaklarımızdan biridir. Türkler'le terör tehditlerine karşı koymada omuz omuza çalışmaktayız ve bu Reyhanlı'daki bombalı saldırı halklarımızı korumak ve bölgedeki istikrar ve şiddetle mücadele etmek için birlikte çalışma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem