Erdoğan ve Defne Samyeli’ye hakaret davasında karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Türkiye Güzeli Defne Samyeli'ye hakaret iddiasıyla yargılanan sanık 1 yıl 15 gün hapse çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 42.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görül

Erdoğan ve Defne Samyeli’ye hakaret davasında karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Türkiye Güzeli Defne Samyeli'ye hakaret iddiasıyla yargılanan sanık 1 yıl 15 gün hapse çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 42.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Semih Karduz katılırken, şikayetçi Defne Samyeli'yi ise avukatı temsil etti. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayetçi olduğu dava ile kendi mahkemelerinde görülen dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğundan birleştirildiği hatırlattı. Mahkeme bu kapsamda taraflara diyeceklerini sordu.

"SUÇ KASTIM YOKTU"

Söz alan sanık Karduz suç kastının olmadığını belirtti. İnternet sitesinde yer verdiği yorumların başka sitelerde de yer aldığını belirten sanık Karduz, "Şikayetçilere de kasıtlı olarak yapmadığımı bildirdim. Suç kastım yoktu. Sonra fotoğrafları ve yorumları kaldırarak siteyi kapattım. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Söz alan Samyel'inin avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanık Karduz'un cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme hakaret suçundan sanık Semih Karduz'un 1 yıl 15 gün hapis ile cezalandırdı.

Mahkeme daha sonra hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanık Karduz'un 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

İDDİANAMEDE HAPSİ İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Semih Karduz'un 2014 yılında kurduğu web sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Defne Samyeli'nin fotoğraflarını yan yana koyarak, yazdığı yazılarla hakaret ettiği iddia edilmişti. Savcılıkça hazırlanan iddianamede Semih Karduz'un "hakaret" suçundan cezalandırılması istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem