Erdoğan Van'lılar için ev baktı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki depremzedeler için yapılması düşünülen hafif çelik konstrüksiyondan yapılmış örnek konutu inceledi. Bağcılar Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde bulunan ve bir holdinge ait şantiyede üretimi yapılan evlerin, 100 metrekare old

Erdoğan Van'lılar için ev baktı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki depremzedeler için yapılması düşünülen hafif çelik konstrüksiyondan yapılmış örnek konutu inceledi.

Bağcılar Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde bulunan ve bir holdinge ait şantiyede üretimi yapılan evlerin, 100 metrekare olduğu ve iki günde kurulduğu belirtildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da evleri yıkılan vatandaşlara kalıcı konut için düşünülen hafif çelik konstrüksiyondan yapıldığı belirtilen örnek evi inceledi. Başbakan Erdoğan Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Başkanı Ahmet Albayrak'tan evlerin yapısı hakkında bilgi aldı. Şirket yetkililerinden alınan bilgilere göre evler 100 metrekarelik 3 oda, salon, mutfak ve banyodan oluşuyor. Evlerin iki günde kurulabildiği öğrenildi.

Yetkililer, 4 çocuklu bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği evlerin, tamamen fabrikada üretilip, iki günde beton zemine monte edilebildiğini ifade etti. Şirketin üretimini yaptığı şantiyede görev yapan inşaat mühendisi Yunus Yılmaz Konutların süre açısından büyük avantaj sağladığını vurguladı. Yılmaz, ''Ağırlığı olmadığından dolayı depremde zarar görme riski yok. Ayrıca yan duvarlar ısı yalıtımlı ve köy ya da şehir şartlarına göre ısıtma sistemi soba ya da doğalgaza göre değiştirilebiliyor'' şeklinde bilgi verdi. TOKİ mühendislerinin binayı incelemede bulunacağını belirten Yılmaz, ''Bu evlerden bir fabrika ayda 500 adet üretebiliyor. Yaklaşık maliyeti hareketli mobilyalar hariç 50 bin TL.'' şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem