Erdoğan ulusalcılara çok sert çıktı

Başbakan Erdoğan, kamuda başörtüsü düzenlemesine tepki gösteren CHP'deki ulusalcı vekillere, "Siz kimsiniz ya. Millet bu işin kararını vermiş, bu iş bitmiş. Bu ülkede ulusalcı mulusalcı yok millet gerçeği var." diye cevap verdi.Başbakan Erdoğan 'Dünya Kız

Erdoğan ulusalcılara çok sert çıktı

Başbakan Erdoğan, kamuda başörtüsü düzenlemesine tepki gösteren CHP'deki ulusalcı vekillere, "Siz kimsiniz ya. Millet bu işin kararını vermiş, bu iş bitmiş. Bu ülkede ulusalcı mulusalcı yok millet gerçeği var." diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan 'Dünya Kız Çocukları' günü münasebetiyle Rixos Otel'de düzenlenen etkinlikte konuştu. İşte o konuşmadan önemli bölümler:

BEN DE BİR TUĞCUBAŞIYIM

"Kızların mehter takımında olması gurur verici. Biz çünkü hep erkek işi bilirdik. Ben de bir tuğcubaşıydım.  Hocamıza çok teşekkür ediyorum böyle bir organizasyon yaptığı için.

HZ. MUHAMMED'İN ÇOCUK SEVGİSİ

Burada özellikle geçmişimizden bugüne sevgili peygamberimizden bir başlangıçla konuşmamı zenginleştirmek istiyorum. Çocukları çok fazla seven bir insan. Kendi çocukları erken yaşta vefat etmiş ve 4 kız babası olan bir insan. tabii birisi peygamber efendimize; "Siz çocukları öper misiniz" sorusu sorulduğunda, verilen cevap çok manidardır. "Allah senin kalbinden merhamet duygusunu almışsa ben ne yapabilirim". diyor.

O CAHİLİYYE DÖNEMİNİN TEMSİLCİSİDİR

Kız çocuğu doğduğu zaman sevinmeyen maalesef babalar var. Bugün bile kız çocuklarını belli imkanlardan yeterince yararlandırmayan insanlar var. Örneğin miras paylaşımında. Benim bölgemde karadenizde ayn ışekilde doğuda da var. Medeni hukuk miras paylaşımında kayıt altında yüzde 50-50 getirdi.

Bizim tarihimizde çocuklar arasında kadın ile erkek arasında ayrımcılık yoktur. Kim kadına yönelik şiddeti adet olarak lanse ediyorsa, o cahiliye döneminin temsilcisidir, çok açık söylüyorum insanlıktan nasibini almamıştır.

VAGON DEĞİL ÖNCÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Her alanda kız çocuklarını kayırmaya başladık, her alanda onlara öncelik tanıyoruz. Sorunlarımıza yurt dışından ithal kavramlar getirmek zorunda değiliz. Bizler binlerce yıllık tarihin milletin fertleriyiz. Ülke olarak fert olarak vagon değil öncü olmak zorundayız.

Biz takipçi değil, vagon değil öncü olmak zorundayız. Takip edenler hep arkada kalırlar, tembelleşirler. Kendi öz tarihlerine bakıp çözüm ve formül üretmek yerine taklit edenler doku uyuşmazlığına maruz kalırlar. Kız çocuklarımızın veya hanım kardeşlerimizin sorunlarını çözerken kendi medeniyetimizi ölçü olarak alacağız.

OKULLAŞMA ORANI ARTTI

Her çocuğun zorunlu olarak 12 yıl eğitim almasını lise mezunu olarak toplumda yerini almasını arzuladık. İköğretimde brüt okullaşma oranı yüzde 91 idi şu anda yüzde 100'ü aştı. Yüksek öğretimde okullaşma oranı yüzde 74 idi yüzde 87'ye çıktı. Haydi Kızlar Okula kampanyası ile 350 bin kız öğrenci okula başladı.

ÇARPIK ZİHNİYET TEDAVÜLDEN KALKMIŞTIR

Asık suratlı sert devlet imajı vatandaşı devletten soğuttuğu kadar ciddi manada kız çocuklarını okullardan uzaklaştırdı. Bu ülkede kız çocuğunu okula göndermeyen anne babalar eleştirildi. Kız çocuklarını ikna odalarında işkenceye tabi tutanlar görülmedi. Kız çocuklarının onurlarını zedeleyen uygulamalar görülmedi. Çarpık zihniyet tedavülden kalkmıştır. 14 asır önce kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi cahiliye anlayışı ise kız çocukları kılık kıyafet nedeniyle kapılardan çevirmek öyle bir cahiliyet alışkanlığıydı.

ULUSALCI MULUSALCI YOK MİLLET GERÇEĞİ VAR

Dün bir grup böyle bir şey olamaz diyor. Siz kimsiniz ya. Millet bu işin kararını vermiş bu iş bitmiş, bu ülkede ulusalcı mulusalcı yok millet gerçeği var. Bu ülke hepimizin ülkesi göreceksiniz. Bu ülke erkeklerin ülkesiyle kadınlardın da ülkesidir. Bu ülkede hepimiz birinci sınıfız, biriz ve beraberiz. Hiç bir alanda ayrımcılığı kabul etmiyoruz.

Başındaki örtüyle uğraşacak kadar cahil ve zavallı.  Bu ülkede kimse kız çocuklarının kıyafetine bakıp sen okuyamazsın diyemez. Benim erkek oğlum kat sayısına takıldı Boğazi Üniversitesi'ne gidemedi yurt dışına göndemek zorunda kaldım. Kızlarım başörtülü olduğu için kendi ülkemde okuyamadı yurt dışına göndermek zorunda kaldım.

HEP BERABER OLACAĞIZ

Bu ülkede ne garip ne parya olacağız, hep beraber iri olacağız diri olacağız hep beraber Türkiye olacağız. Yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Batı siyah beyaz ayrımı yaptığı zaman biz ayrım yapmadık. Sevgililer sevgilisi 'Başınızda bir zenci ve başı kuru üzüm gibi incik büncük biri olsa dahi ona itaat edin' diyor.

OBAMA'NIN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR

Şuanda ABD sağlık reformunu gerçekleştiremiyor. Sayın Obama'nın önünü bazıları kesmek istiyor. Sayın Obama'ya destek vermek lazım. Herkes zengin olamayabilir. Devlet kasasına giren parayı harcama yetkisini eline alır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem