Erdoğan tüm Bakanlara talimat verdi

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin nüfus artış hızının eski seviyesine dönebilmesi konusunda Başbakan Erdoğan'ın ilgili tüm bakanların birlikte çalışma yapması talimatı verdiğini kaydetti.Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,gündeme ilişkin soruları yanı

Erdoğan tüm Bakanlara talimat verdi

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin nüfus artış hızının eski seviyesine dönebilmesi konusunda Başbakan Erdoğan'ın ilgili tüm bakanların birlikte çalışma yapması talimatı verdiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son yayımladığı nüfus istatistiklerine göre, Türkiye'nin nüfus artış hızının binde 12'ye düştüğünü hatırlatan Babacan, son birkaç yıldır ilkokul çağına gelen çocuk sayısında da düşme görüldüğünü söyledi.
 
Projeksiyonlara göre, Türkiye'nin nüfusunun 2035 yılına kadar artacağını, 80-85 milyona kadar çıkıp, orada stabilize olup sonra aşağıya inmeye başlayacağını anlatan Babacan, nüfusun bir ülkenin gücü olduğunu ve bu konuda mutlaka çalışma yapılması gerektiğini bildirdi.
 
TÜİK'in nüfusa ilişkin son verileri Bakanlar Kurulu'nun olduğu sabah açıkladığını hatırlatan Ali Babacan, ''Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bana talimat verdi, (senin başkanlığında, ilgili bütün bakanlar birlikte çalışın) dedi'' bilgisini verdi.
 
İşin içinde sosyal, ekonomik, kültürel faktörler olduğunu kaydeden Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Kalkınma Bakanı ile Maliye Bakanının da olacağı bir ekibin bu konuyu ele alması gerektiğini bildirdi.
 
Babacan, ''Burada çok akılcı tedbirlerin uygulanması gerekiyor. Bir yandan da bütçe etkilerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bütçe dengelerini bozacak, afaki bir program başlatmamız zor. Ama öte yandan hedeflenmiş, segment segment iyi planlanmış bir çalışma yapılacak'' dedi.
 
Cari açık
 
2012 yılının ekonomide bir dengelenme yılı olduğunu kaydeden Babacan, cari açığın da kontrol altına alındığını kaydetti.
 
Bu yıl için büyüme hedefinin yüzde 4 olduğunu hatırlatan Babacan, bu orandaki bir büyüme ile Türkiye'nin dünyanın yüksek oranlı büyümeye sahip ülkelerden biri haline geleceğini bildirdi.
 
Babacan, ''Şu anda bizim cari açığımız yüksek gibi görünüyor, ama karşısında çok büyük bir net hata-noksan kalemi var. Orada da büyük bir artı görünüyor. Yani Türkiye'ye bir yerlerden tanımlayamadığımız artı bir döviz giriyor bir şekilde'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler