Erdoğan tazminat ödeyecek!

Recep Tayyip Erdoğan, Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ne (YARSAV) tazminat ödeyecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılında Hatay’da yaptığı mitingde Anayasa değişikliğine karşı çıkan YARSAV’ı terör örgütüyle aynı kefeye koyan açıklamalarda bulunmuşt

Erdoğan tazminat ödeyecek!

Recep Tayyip Erdoğan, Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ne (YARSAV) tazminat ödeyecek.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılında Hatay’da yaptığı mitingde Anayasa değişikliğine karşı çıkan YARSAV’ı terör örgütüyle aynı kefeye koyan açıklamalarda bulunmuştu.

 

Başbakan Erdoğan’ın açıklaması YARSAV tarafından yargıya taşındı. Davaya bakan Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi de YARSAV’ı haklı bularak, tazminat talebini kabul etti. Mahkeme’nin kararına göre, Başbakan Erdoğan, YARSAV’a 2 bin 500 Lira tazminat ödeyecek.

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, Hatay mitinginde “Anayasa değişikliğine CHP karşı çıkıyor. MHP karşı çıkıyor. BDP karşı çıkıyor. Bu Anayasa değişikliğine bir kısım medya karşı çıkıyor. Karanlıktan medet uman çeteler karşı çıkıyor. Statükoya sırtını dayamış, tuzu kuru seçkinler “Evet”e karşı çıkıyor. Bir de terör örgütü karşı çıkıyor. Bundan daha açık, net ne olabilir? CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü biraraya toplanmış. Kime karşı 'Evet' diyenlere karşı. Bu ittifaktan Türkiye menfaat sağlayabilir mi? Mesele bu. Bunlar memleketin hiçbir meselesinde biraraya gelmezler. Demokrasiden, özgürlükten kaçarlar. Ama milletin ufkunu açacak bu değişikliğe karşı çıkıyorlar. Şerde ittifak ediyorlar” demişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler