Erdoğan sert konuştu: "Bir karşılığı olacaktır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili olarak, "Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma marifetini gösteriyorsa bunun karşılığı

Erdoğan sert konuştu: "Bir karşılığı olacaktır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili olarak, "Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma marifetini gösteriyorsa bunun karşılığı olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini onu oraya gönderenler de, kendisi de ödeyecektir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birlikte düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Erdoğan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili olarak, “Benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olun. İçişleri Bakanımız teftişi başlatmış durumda. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma marifetini gösteriyorsa bunun karşılığı olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini onu oraya gönderenler de kendisi de ödeyecektir. Çocuktur diye bayrağımıza, kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle sessiz kalmamız mümkün değildir. Direğe tırmanıyor dikkat edin. Sokakta bir bayrağı düşürmüyor. Direkten bayrağı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada görevli asker komutan bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

Erdoğan, son günlerde bölgede yaşanan gelişmeler karşısında halka çağrıda da bulunarak şunları söyledi:

"Son günlerde bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halka çağrıda bulunuyorum. Bütün bu olaylar karşısında bilesiniz ki bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Bu sürece yönelik provokasyonlara milletçe dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır’da annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölge insanını aynı şekilde ortaya koymalı. Kalkıp yol kesmek eşkıya işidir. Yol kesenler de bundan böyle bedelini ödeyeceklerdir. İlgili bakanlara talimatlar verilmiştir. Ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler