Erdoğan: Şehitler geri gelmeyecek ama...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili, ''Elbette bu adımlar Mavi Marmara'da katledilen 9 şehidimizi geri getirmeyecek. Elbette bu adımlar Filistin halkının kayıplarını geri getirmeyecek.Ancak gerek şehitlerimizin hat

Erdoğan: Şehitler geri gelmeyecek ama...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili, ''Elbette bu adımlar Mavi Marmara'da katledilen 9 şehidimizi geri getirmeyecek. Elbette bu adımlar Filistin halkının kayıplarını geri getirmeyecek.

Ancak gerek şehitlerimizin hatırasına ve ailelerinin haklarına sahip çıkmak gerek Filistin'in hakkını savunmak noktasında biz üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İsrail tarafından verilen bu sözlerin takipçisi olacağız. Bölgede barışın tesis edilmesi için bir normalleşme sürecinin adımlarının atılabileceğinin bu gerekçelere dayandığını, bu şekilde ifade etmiş oldum'' dedi.
 
81 İLDE UMUTLAR YEŞERDİ
 
Erdoğan, ''İlkbaharın bu ilk günlerinde Türkiye'nin 81 vilayetinde umutlar yeşerdi. Güneş toprağı ısıtırken yüreklerimizi ısıttı. Evet, cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler çözüm sürecinin de cemreleri olsun, analar ağlamasın, anaların o gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Bu umudun köreltilmesine, çiçeklerin, filizlerin kopartılmasına, baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Kıştan başka mevsim tanımayanlara, karanlığı bir yaşam tarzı olarak seçenlere, ışıktan korkanlara ne olur fırsat vermeyin'' şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem