Erdoğan: "Sazla, cazla bu iş yürümez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden HDP Lideri Selahattin Demirtaş'a yüklenerek, "Çıkmış birisi ne diyor; bayrağa diyor saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Sazla cazla bu iş yürümez. Ama ben

Erdoğan: "Sazla, cazla bu iş yürümez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden HDP Lideri Selahattin Demirtaş'a yüklenerek, "Çıkmış birisi ne diyor; bayrağa diyor saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Sazla cazla bu iş yürümez. Ama ben gerçek saz sahiplerini bir kenara koyuyorum" dedi.

Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada milyonlarca nefesiyle teröre karşı tek ses olarak bir araya gelen İstanbul, sizleri tüm kalbimle selamlıyorum. 81 ilimizdeki 78 milyon insanımızı buradan selamlıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna gül bahçesine girercesine toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Terörle mücadelede görev alan tüm güvenlik güçlerimize, bölgede zor şartlar altında görevlerini sürdüren tüm kamu görevlilerimize milletim adına buradan şükranlarımızı özelikle sunuyorum. Terör örgütlerinin baskılarına, tehditlerine ve saldırılarına rağmen vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için sabreden bu yönde irade ortaya koyan tüm kardeşlerime Allah sizlerden razı olsun diyorum. Şu andaki birliğiniz, beraberliğiniz daim olsun diyorum. İnanıyorum ki bu birliğinizi bozmayacaksınız ve bu yolda kararlı bir şekilde inşallah geleceğe yürüyeceğiz. Teröre karşı tepkisini elinde bayrağı ile çakmak çakmak gözleriyle, gümbür gümbür atan yüreği ile dudaklarından eksik etmediği duasıyla, aklıyla, metanetiyle ortaya koyan tüm vatandaşlarıma buradan şükranlarımı iletiyorum. Ebedi vatanımızı, bin yılık kardeşliğimizi, kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitneyle, mezhep fitnesiyle, sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzeli cevabı işte burada Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz" dedi.

'Türkiye seninle gurur duyuyoruz" tezahüratlarıyla zaman zaman konuşması kesilen Erdoğan, "Sizin bu azminiz, bu kararlılığınız, bu samimiyetiniz sürdüğü müddetçe evelallah bu milleti bin yıllık yürüyüşünden kimse alıkoyamaz. Rabbim yolumuzu açık etsin. Milletlerin hayatında imtihan dönemleri vardır. Biz de millet olarak bin yıl önce bu coğrafyaya bastığımızda kesintisiz devam eden bir imtihan sürecinin adeta yeni bir safhasını yaşıyoruz. Bizim bu imtihandaki asıl gayemiz nedir; halka hizmet Hakka hizmettir ölçüsü. Bu ölçüyü yakalamak, onun adını yükseltmek için bu yolda yürüyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara en çok hayırlısı olandır diyoruz. İlkemiz budur. Bu davanın en büyük sembolü ve en büyük şahidi de dört bir yanımızda dalgalanan şu al yıldızlı bayrağımızdır" diye konuştu.

HDP Lideri Selahattin Demirtaş'a yüklenen Erdoğan, "Çıkmış birisi ne diyor; bayrağa diyor saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı. Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavralara saranlar ve ondan sonra da bayrağa saldırı mı var (diyor). Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı "beyaz Türklerin" de desteği ile ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez. Ama ben gerçek saz sahiplerini bir kenara koyuyorum. Bayrağımız, yolumuz karlı dağlara düştüğünde kızıllığında ısındığımız, çöllere düştüğünde gölgesine sığındığımız, doğumumuzdan düğünümüze ve ölümümüze kadar hayatımızın en önemli anına kadar gözümüzün önünden ayırmadığımız bayrağımız. Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve kaçınmayacağız. İhtiyaç ortaya çıktığı zaman sağımıza solumuza bakmadan onun uğrunda can vermeyi cana minnet sayarak her birimiz vazifemize koştuk, koşarız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açık söylüyorum; bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt'te bunlar vardı. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Kılıç Arslan'ın, Selahattin-i Eyyubi'nin karşısında da onlar vardı. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Çanakkale'de de, Kurtuluş Savaşı'nda da onlar vardı. Zaman değişti, isimler ve yöntemler değişti ama amaç hiçbir zaman değişmedi. Amaç her zaman bize bu coğrafyayı yar etmemek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak, bu kutlu yoldaki mücadelemizi başarısızlığa uğratmaktır. Hamdolsun gayelerine ulaşamadılar. Bizi yaktıklarını, yıktıklarını, yok ettiklerini sandıkları her dönemde adeta küllerimizden yeniden doğarak emanetçisi olduğumuz o kutlu sancağı hep yükseltmeyi, zirveye dikmeyi başardık. Bugün de bu ülkenin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen, kendisini bu ülkenin ferdi olarak gören herkes oynanan oyunun farkındadır.

Erdoğan:

Erdoğan:

Erdoğan:

Erdoğan:

Erdoğan:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler