Erdoğan Sarkisyan'a sert çıktı

Bakü ziyareti öncesi Azerbaycan'da yayın yapan Xezer Televizyonu'na mülakat veren Erdoğan, Sarkisyan'ın bir grup öğrenciye; " Yukarı Karabağ'ı biz hallettik, Ağrı'yı da siz haledin " sözlerine sert tepki verdi. Başbakan Erdoğan, Ermenistan ile bu yaklaşım

Erdoğan Sarkisyan'a sert çıktı

Bakü ziyareti öncesi Azerbaycan'da yayın yapan Xezer Televizyonu'na mülakat veren Erdoğan, Sarkisyan'ın bir grup öğrenciye; " Yukarı Karabağ'ı biz hallettik, Ağrı'yı da siz haledin " sözlerine sert tepki verdi. Başbakan Erdoğan, Ermenistan ile bu yaklaşım tarzıyla çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını aktardı. Başbakan Erdoğan bu sözlerin barıştan yana olduklarını iddia eden Ermenistan'ın resmi söylemi olduğunu dile getirdi. Başbakan, zaman zaman Ermenistan ile sınırı açın diyenlerin olduğunu hatırlatarak Türkiye'nin Ermenistan'a " Azerbaycan ile sorunlarınızı çözün sınırı açalım" dediğini aktardı.

Ermenistan'da geçen gün düzenlen Ermeni Dili ve Edebiyatı Yarışması'nda kendisine bir öğrenci tarafından sorulan soruya Sarkisyan " Yukarı Karabağı biz hallettik, siz gençler de Ağrı'yı haledin" demişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler