Erdoğan: Ölü sayısı 138 oldu

Deprem Bölgesi Erciş ve Van'da incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan; ''Van'da 93, Erciş'de 45 ölü var, 350 kişi de yaralı'' dedi.Van’ı vuran 7.2’lik depremle ilgili en yetkili ağızdan açıklamalar geldi. Kentte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğa

Erdoğan: Ölü sayısı 138 oldu

Deprem Bölgesi Erciş ve Van'da incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan; ''Van'da 93, Erciş'de 45 ölü var, 350 kişi de yaralı'' dedi.

Van’ı vuran 7.2’lik depremle ilgili en yetkili ağızdan açıklamalar geldi. Kentte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, şu ana kadarki ölü sayısının 138, sadece merkezdeki yaralı sayısının ise 350 olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın, özellikle büyük yıkım yaşanan Erciş’te enkaz altında kalanlara dikkat çekmesi ve sağlıklı iletişim kurulamayan köylerdeki yıkımın büyük olduğunu dile getirmesi, ölü sayınının artacağı yönündeki endişeleri destekler niteklikteydi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7.2 büyüklüğündeki depremle sarsılan Van merkezde ilk bilgilere göre 93 kişinin, Erciş'te ise 45 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Erdoğan, enkaz altında bulunanlarla ilgili henüz net bilginin olmadığını ifade etti.

Deprem haberinin duyulması üzerine İstanbul'dan uçakla Van'a gelen, oradan Erciş'e geçen Başbakan Erdoğan, incelemelerinin ardından tekrar döndüğü Van'da, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz merkezinde yetkililerden brifing aldıktan sonra gece yarısı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erciş'teki temaslarının ardından Van merkezde gece geç saatlerde basın açıklaması yapan Erdoğan, depremde köylerdeki evlerin büyük hasar gördüğünü anlattı.

Köylerdeki kerpiç evlerin büyük oranda yıkıldığını açıklayan Erdoğan, Van merkezde ilk bilgilere göre 93 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

İl merkezinde 350 yaralının olduğunu belirten Erdoğan, yaralıların yeni açılışı yapılan Van Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi. Erciş ilçesi ile ilgili daha sıkıntılı bir durum olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Erciş'te 55 kadar yıkık bina var. Bunlar, ağırlıklı olarak apartmanlar. Buradaki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Erciş'te ilk bilgilere göre ölü sayısı, 45. Fakat enkaz altındaki ölü sayısı şu an bilinmiyor. Temennimiz onlara canlı olarak ulaşabilmek. Çalışmalar gece boyunca da devam edecek."

6 bakan ile birlikte bölgeye geldiklerini vurgulayan Erdoğan, Azerbaycan'dan bir uçak ile tam donanımlı kurtarma ekibinin geldiğini, diğer ülkelerden de yardım tekliflerinin iletildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem