Erdoğan, Kara Harp Okulunun mezuniyetinde

Kara Harp Okulundan mezun olan 166. dönem teğmenler devletin zirvesinin katıldığı törenle diplomalarını aldı.Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet

Erdoğan, Kara Harp Okulunun mezuniyetinde

Kara Harp Okulundan mezun olan 166. dönem teğmenler devletin zirvesinin katıldığı törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile kuvvet komutanları, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri, askeri ataşeler ve diğer davetliler katıldı.

Kara Harp Okulundan mezun olan Harbiyeliler, stadyuma, Harbiye Marşını söyleyerek girdi. Tören Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şeref tribününden Harbiyelileri, "Kara Harp Okulu, merhaba" diyerek selamlamasının ardından başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Dönem Birincisi Piyade Teğmen Sami Okutan teğmenlere ant içtirdi. Okutan, mezunlar adına yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BİRİNCİYE DİPLOMA

Törende, daha sonra diplomalar dağıtıldı. Dönem birincisi Piyade Teğmen Sami Okutan, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Bu sırada özgeçmişi okundu.

Dönem ikincisi Piyade Teğmen İsmail Aslan ise diplomasını TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan aldı. Aslan'ın İngilizce ve Yunanca bildiği ifade edildi.

Dönem üçüncüsü Muhabere Teğmen Zekeriya Kaleli de diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan aldı. Kaleli'nin İngilizce bildiği belirtildi.

Dönem dördüncüsü Jandarma Teğmen Ahmet Gökmen'e diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar verdi.

Dereceye giren diğer teğmenlerin diplomalarını da diğer protokol üyeleri verdi. Daha sonra misafir teğmenler ve yeni mezun teğmenler diplomalarını aldı.

Öğrenci alayı sancağının devir tesliminin yapıldığı törende, sancaktar ve sancak muhafızlarına kılıç ve diploma verildi. Sancak töreninin ardından yeni teğmenler Harbiye Marşını okudu. Tören, mezun olan Harbiyelilerin geçişiyle sona erdi. Davetliler teğmenleri uzun süre alkışladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler