Erdoğan İran Meclis Başkanı ile görüşüyor

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşüyor. Laricani, saat 13.40'te Dolmabahçe'deki Başbakanlıka ait Çalışma Ofisi'ne geldi. Görüşme devam ediyor. DÜN ŞAM BUGÜN İSTANBUL İstan

Erdoğan İran Meclis Başkanı ile görüşüyor

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşüyor.
 
Laricani, saat 13.40'te Dolmabahçe'deki Başbakanlıka ait Çalışma Ofisi'ne geldi. Görüşme devam ediyor.
 
DÜN ŞAM BUGÜN İSTANBUL
 
İstanbul ziyaretinden önce Suriye ve Lübnan'da temaslarda bulunan Laricani, Şam'da Esad'la yaptığı görüşmenin ardından geçtiği Beyrut'ta yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirilmesini eleştirmiş, "Suriye'deki kriz böyle silahlar konuşlandırılarak çözülemez" demişti.
 
Laricani Türkiye, Lübnan ve Suriye'yi kapsayan ziyaretleri için Tahran'dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada ise gerçekleştireceği görüşmelerde "Suriye krizine çözüm bulmaya çalışacağını" söylemişti.
 
İLK DURAĞI HALKALI'YDI
 
İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Halkalı'daki aşura matemine katıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına değinen Laricani, "Biz elimizden gelen imkanları kullanarak İsrail'i yok etmeye ve onlarla savaşmak adına her zaman Filistinlilerin yanında bulunuyoruz." dedi.
 
Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (Caferider) tarafından Halkalı Meydanı'nda düzenlenen aşura matemine; İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin yanı sıra Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Humam Hammudi de katıldı.
 
Törende konuşan Ali Laricani, "İsrail'le savaşan Gazze'deki Müslümanlar 22 günde zafere ulaştı, biz onların yanındaydık bununla iftihar ediyoruz. Biz elimizden gelen imkanları kullanarak İsrail'i yok etmeye ve onlarla savaşmak adına her zaman Filistinlilerin yanında bulunuyoruz.
 
Bugün Müslümanlar birlik ve beraberlikleriyle Amerikan zulmüne karşı zafer kazanabilirler. Biliyorsunuz ki birkaç yıldır bölgede devrimlerden sonra Batılı ülkeler yeni maceralara atılma girişimindeler. Bölgede savaş başlatıp insanları öldürüyorlar. Devrimin olduğu bölgede, ülkeler bu durum karşısında uyanık olmalı, oyuna gelmemelidirler." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem