Erdoğan ile Kılıçdaroğlu buluştu!

Atışmaları ile ülke gündemine oturan, birlikte katıldıkları programlarda bile fazla yan yana gelmeyen AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sarmaş dolaş olarak, ellerinde tuttukları Türk Bayrağı ile

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu buluştu!

Atışmaları ile ülke gündemine oturan, birlikte katıldıkları programlarda bile fazla yan yana gelmeyen AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sarmaş dolaş olarak, ellerinde tuttukları Türk Bayrağı ile birlik ve beraberlik mesajı verdi, bir masada çay içip birlikte piyano çaldı.

Son günlerde yaşanan terör ve deprem olayında bile yan yana gelmekten kaçındığı gözlenen iki siyasi liderin kuklalarını yapan Ankara Antares Sanat Merkezi Kukla Sanatçısı Hakan Arısoy, iki liderin kuklalarını oynatıp, Türkiye'de özlenen siyasi birliği sahneliyor.

İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda açılan kukla sergisine ilgi büyüyor. Kukla Sanatçısı Hakan Arısoy, iki ezeli rakibin kuklalarının birbiri ile sarılmalarını sağlayıp, İnegöl Kent Müzesini gezdirdi. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, birlikte piyano çalıp, bir masada oturup sohbet ederek çay bile içtiler.

Antares Sanat Merkezi Kukla Sanatçısı Hakan Arısoy, birbiri ile sürekli atışan iki liderin kuklasını yaptığını belirterek, birçok yerde yan yana gelmekten kaçınan iki lideri, kuklaları ile bir araya getirip, hatta sarılmalarını sağlayarak, özlenen tabloyu göstermek istediğini söyledi.

2 BİN 500 ADET KUKLA

Kukla sanatçılığı mesleğine 1998 yılında başladığını kaydeden Arısoy, "İlk başlarda bu mesleği icra ederken çok zorluk çektik. Çünkü, Türkiye'de popüler olmayan bir meslek. Ama yılmadık, devam ettik. Şu ana kadar 2 bin 500 adet kukla yaptık. Amerika'dan Dubai'ye kadar yaklaşık 11 ülkede, sanatımızı icra etmeye çalıştık. İnegöl'de bir sergi açtık" dedi.

BİRBİRİNDEN AYRILMAYAN İKİLİ

Siyasi parti liderlerinin kuklalarını yapmasının sebeplerini anlatan Arısoy, "Siyasi olarak ilk başta Obama'yı yapmıştık. Amerika'nın Başkan seçimlerinde bizde heyecanlandık. Bu yüzden Obama'nın kuklasını yaptık. Yerel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel eski Başkanı Deniz Baykal'ın atışmaları bizi rahatsız etmişti. Sonrasında genel başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Bu atışmalar devam etti. Bende bundan esinlenerek iki genel başkanın kuklasını yaptım. Asla bir araya gelmeyen ikiliyi, kuklalarla bir araya getirmek istedik. İkisi de belki bir araya gelmek istemezler. Ama biz kuklalarla onları bir araya getirdik. Sergide hep yanyana duruyorlar. Bu hareketimiz birlikteliğe vesile olsun istedik. Herkes bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizde ne yapabiliriz diye düşünerek, o niyetle kuklalarımızı yaptık. Şu anda da sergiliyoruz. Bizim sergimizde onlar birbirinden ayrılmayan ikili" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yaşanan terör ve Van depremi münasebetiyle Türkiye'de birlik ve beraberlik mesajının verilmesi gerektiğini kaydeden Arısoy, bu mesajı iki siyasi liderin kuklalarını bir araya getirip vermeye çalıştıklarını kaydetti.

DÜNYA LİDERLERİNİN VE TÜRK SANATÇILARIN KUKLALARINI YAPIYORUZ

Dünya liderlerinin kuklalarını yapmaya hazırlanan Arısoy, "Şu an dünyada yaşanan sıkıntılı dönemlerden etkilenerek, dünya liderlerinin kuklalarını yapacağız. Ülke liderlerinin kuklalarını yapıp, onlarında bir kardeşlik çatısı altında bir araya gelmelerini dünya için adımlar atmalarını istiyoruz. Şu an hem dünya liderleri hem de Türkiye'deki bizlerin kalplerinde taht kurmuş, sanatçıların kuklalarını yapmaya başladık. İnşallah onları da 2012 yılı içerisinde bir sergiyle herkesin izlenimine açacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler