Erdoğan Gezicileri uyardı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim için yapılan çağrılara değinerek, “Eğer buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz, güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A’dan Z’ye bu yapılacaktır” ded

Erdoğan Gezicileri uyardı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim için yapılan çağrılara değinerek, “Eğer buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz, güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A’dan Z’ye bu yapılacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan, Sultangazi Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Belediye önünde binlerce kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim için yapılan çağrılara değindi. Erdoğan, güvenlik güçlerinin gereğini yapacağını belirterek, “Sürekli olarak ülkemizi oyalamanın gayreti içine giriyorlar. Şimdi de açıklamalar yapıyorlar. Bu akşam saat 19.00’da bir araya geleceklermiş, Taksim’e çağırıyorlar. Geziciler Taksim’e çağırıyorlarmış. Ben buradan tüm halkıma sesleniyorum; bu oyuna gelmeyin. Bu safiyane bir çevrecilik eylemi değildir. Burada samimiyet yoktur, dürüstlük yoktur, burada Taksim’i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yargı da bunlarla beraber hareket ediyor. Eğer buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz kusura bakmayın güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A’dan Z’ye bu yapılacaktır. Yani Gezi olaylarında olduğu gibi oralara gelemeyeceksiniz. Çünkü yasalara uymak zorundasınız. Bir yerde herhangi bir eyleme izin verilmiyorsa ona uyacaksınız, uymuyorsanız devlet güvenlik için gereği neyse bunu yapacaktır. Toplantı mı yapacaksın, gelirsin bildirimde bulunursun. Biz nasıl gidip Yenikapı’da yapıyorsak sen de gidersin orada yaparsın. Biz nasıl gidip de Küçükyalı’da, Maltepe’de hazırladığımız meydanda yapıyorsak sen de gidersin orada gösterini yaparsın. İstediğim yerde istediğim gibi yaparım yok. Neresi uygun görülürse orada yapacaksın. Burası yol geçen hanı değil. Normal hayatın akışı devam edecek, sen de gelip bu tür hakkını kullanacaksın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler