Erdoğan. Devlete mesaade etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılay'nın madalya ve iftar programında konuştu. Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Türk Kızılayı'nın kırm

Erdoğan. Devlete mesaade etmeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılay'nın madalya ve iftar programında konuştu. Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
Türk Kızılayı'nın kırmızı Hilal'i mazlumların gölgesine sığındığı bir semboldür. Suriye, Irak ve Filistin'de yardıma muhtaç milyonlarca kardeşimiz var. Hayır severlerimizi Kızılay'ımıza daha çok destek vermeye davet ediyorum. 4,5 milyar dolarlık insani yardımla dünyada 3. sıradayız. 
 
Bugüne kadar misafirlerimiz için harcadığımız bu rakamları Batı yanımıza geldiği zaman övüyor ama "Hadi siz de" dediğimiz zaman malesef bir şey görmüyoruz. 
 
Mülteci teknelerini Akdeniz'de batmaya terk edenler böylelikle güvenliklerini koruyamazlar. Dünya böyle bir adaletsizliği kaldıramaz.  
 
Bu insani dramın neredeyse tüm yükünü Türkiye'nin ve Suriye'ye komşu ülkelerin omuzlarına yüklemenin de haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Suriye'ye silah gönderenlerin, Suriye'ye bomba gönderenlerin acaba bu fakir fukaraya zerre kadar desteği var mı? Bu yetimlere öksüzlere zerre kadar bir destekleri var mı? 
 
Ama şunu unutmayalım, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bunun bedelini er geç hepsi ödeyecekler. Gelişmiş ülkeleri bu konuya daha hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan krizler konusunda sergilediği iyi niyet ve yaptığı fedakarlığı ortadayken içeride ve dışarıda bazı çevreler ısrarla farklı görüntü yaratma çabasında. 
 
Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Suriye ve Irak'ın onlarca şehrinde, yüzlerce kasabasında süren çatışmalar Kobani diğer adıyla Ayn el Arap'da da yaşandı. Bu olayı bahane eden bir takım çevreler 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye'nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar. Bu hadiseler sırasında 50 kişi hayatını kaybetti. 
 
Şimdi yine aynı şehirde bir takım olaylar yaşanıyor. Ve aynı çevreler bunu bir kez daha Türkiye'yi ateşe vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor. Utanmadan sıkılmadan, "terörist Türkiye" diye tweet atanlara sesleniyorum. Eğer sizler de haysiyet varsa, onur varsa Kobani'den kaçıp gelenleri burada kamplarda barındıran bir ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Tweet atarak elde ettiğiniz dereceler, sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır. 
 
Türkiye'nin ismini herhangi bir terör örgütüyle yan yana zikreden bu ülkeye ve bu millete en büyük iftirayı atıyor. Türkiye Suriye'deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor, Irak'ta haklarını savunan insanlara elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama Türkiye bu işleri yaparken asla terör örgütleriyle yan yana gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esad rejimiyle, ne de diğer oradaki terör örgütleriyle Türkiye'yi kimse yan yana gösteremez. 
 
Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem