Erdoğan da depreme yakalandı

Van ve Erciş'te büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremi saat 22.00'ye kadar 103 artçı şok izledi. Merkez üssü Tabanlı Köyü olan ilk depremi büyüklükleri 5'in üzerinde 3 artçı şok kaydedildi. Saat 13.48'de Ilıkaynak'ta 5.4, saat 13.56'da Gedikbu

Erdoğan da depreme yakalandı

Van ve Erciş'te büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremi saat 22.00'ye kadar 103 artçı şok izledi. Merkez üssü Tabanlı Köyü olan ilk depremi büyüklükleri 5'in üzerinde 3 artçı şok kaydedildi. Saat 13.48'de Ilıkaynak'ta 5.4, saat 13.56'da Gedikbulak'ta 5.5 ve saat 21.10'da Göllü'de 5 büyüklüğündeki artçı izleyen ve büyüklüğü 5'in üstündeki artçı şoklarda halk paniğe kapıldı.

En son artçı şok saat 21.53'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş'te bakanlarla depremin yıktığı binaların enkazını gezerken kaydedildi. Merkez üssü Van'ın merkeze bağlı Şahgeldi Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğündeki artçı şok, Erciş'te şiddetli hissedildi.

Bu arada Erciş'teki depremde ölü sayısı giderek arterken, yaşamını yitiren İl Genel Meclisi Mehdi Zana Dinç de enkaz altında yaşamını yitirdi. Erciş'ten BDP listesinden İl Genel Meclisi üyesi seçilen Dinç'in ölümü, isim benzerliği nedeniyle önce Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın eşi Mehdi Zana olduğu sanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler