Erdoğan Bayraktar temeli attı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ufuk Üniversitesi tarafından İncek’te yaptırılacak kampüs ve hastanenin temel atma törenine katıldı. Açılışa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İstanbul Milletveki

Erdoğan Bayraktar temeli attı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ufuk Üniversitesi tarafından İncek’te yaptırılacak kampüs ve hastanenin temel atma törenine katıldı.

 Açılışa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Ufuk Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

 Açılışta yaptığı konuşmada, Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege’ye eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eden Bakan Erdoğan Bayraktar, “Bu gün burada 100 bin metrekareden daha büyük bir alanda üniversite kampüsü ve tıp fakültesi kurulmakta, bunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti’nin 9 yıla yakın iktidarı sürecinde üniversitelere, eğitime son derece önem verildiğinin altını çizen Bakan Bayraktar “76 olan üniversite sayımızı 165’e çıkardık. Türkiyemizin 81 vilayetine üniversite kazandırdık. Üniversite bütçelerini 7-8 kat artırarak, üniversitelerimizdeki kaliteyi yükselttik. Öğrencilerimize verilen burs sayısını artırdık.” diye konuştu.

Bakan Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti;

 “Üniversitelerden beklediğimiz; tatbikata, uygulamaya, üretime dayalı ve ülkemizin önünü açacak eğitimin öğretimle birleştirilmesidir. 1999 yılından itibaren Ufuk Üniversitesi tüm bu özelliklere uygun olarak eğitimleriyle tebaruz etmektedir. Bu kampus tamamlandıktan sonra eğitim ve öğretim çok daha ileriye taşınacaktır. Bizde bundan yaklaşık 3 yıl önce Söğütözü’nde yine kendilerinin öz malı bir arsayı değerlendirerek, üniversitenin gelişmesine katkı verdik. Bunun semeresini bugün burada görüyoruz. Bu bakımdan da çok mutluyuz. Temel atmanın tüm üniversite ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem