Er ve erbaşlar artık çatışmayacak!

Yeni hükümeti kurduktan sonra ikinci yurtdışı ziyaretini Azerbaycan’a yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’den dönüş yolunda, gazetecilere gündemdeki konuları değerlendirdi. Konuşmasının merkezine terörle mücadeleyi alan Başbakan, polisin etkin kulla

Er ve erbaşlar artık çatışmayacak!

Yeni hükümeti kurduktan sonra ikinci yurtdışı ziyaretini Azerbaycan’a yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’den dönüş yolunda, gazetecilere gündemdeki konuları değerlendirdi. Konuşmasının merkezine terörle mücadeleyi alan Başbakan, polisin etkin kullanımının da yer aldığı yeni dönemin nasıl işleyeceğine dair önemli mesajlar verdi. Star gazetesinin haberine göre, jandarma ve polisin birbirine entegre çalışacağını söyleyen Erdoğan, valilerin talep etmesi durumunda Kara Kuvvetleri’nin devreye gireceğini açıkladı.

TERÖR ÖRGÜTÜNDE ÇATLAK

Kandil’e operasyon ihtimali var mı?

Bu işi yapması gerekenlere bırakalım. Artık kötü niyet karşısında iyi niyet bulmayacaktır. Çok daha farklı stratejiler uygulanacaktır. Bedeli ne olursa olsun. Bu konuda farklı bir sürecin içine giriyoruz. Medyayı yanımızda görmemiz lazım.

Terör örgütündeki çatlak iddialarına nasıl yaklaşıyor sunuz?

Bazı şeyler Öcalan’ı da aşmış vaziyette. Herşey onun da kontrolünde değil. Çatlak iddialarının içi boş değil.

TERÖRLE MÜCADELEDE 90'LARA DÖNÜLÜR MÜ?

Terörle mücadelede sertleşme bizi 90’lara döndürür mü?

90’lara dönmek nedir, OHAL’dir. OHAL’i kim kaldırdı, biz kaldırdık. Hem kaldıran biziz, hem onunla itham edilmeye çalışılan biziz. Böyle şey olur mu?

AKİL ADAMLAR KOMİSYONU

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te akil adımlar komisyonu çağrısı oldu?

Akil adamlar komisyonu olamaz diye bir şey yok. Şu anda Dolmabahçe görüşmelerini daha dar çerçevede yapmayı planladık. Bu haftada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la bu konuları görüştük. Zannediyorum Ramazan’dan sonra bu çalışmaları da başlatırız.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ KONSEPT NASIL OLACAK?

Güvenlik konusunda ‘yeni stratejiler’den söz ettiniz. Bu yeni strateji demokratik açılım sürecini engeller mi?

Güvenliğin olmadığı yerde açılımı nasıl gerçekleştireceksiniz? O illerdeki vatandaşımız ne diyor: ‘Siz gidiyorsunuz sonra biz onların ellerindeyiz.’ Oralarda çok güçlü bir güvenlik ağının olması gerekir. Hudut birlikleri çalışması başlattık. O devam ediyor. Polis Özel Harekat’la ilgili çalışmamız var. Bunun yanında yol haritasını çalışan ekiplerimiz var.

Koordinasyon nasıl olacak?

Birinci derecede jandarma ve polis birbirine entegre olacak. Kara kuvvetleri, valilerin ihtiyaç duyması halinde devreye girecek. Gerekirse bu entegrasyon için yasaları daha müsait hale getirebiliriz. Valilerimizin yetkileri var, istedikleri anda  Kara Kuvvetleri’nden desteğini alır. Hudut birlikleriyle, eri-erbaşı oradan çekmek istiyoruz. Bu sayı ilk etapta 5 bin olacak. Ağustosta başvuruları alınacak. Onların eğitimi esnasında ikinci bir parti daha alınacak. Olay sadece kırsal boyutta olmayacak. Kırda, beldelerde ve il içinde olacak. Temenni ediyorum ki en kısa sürede netice alalım. Güvenlik güçlerimizin operasyondan vazgeçmesi söz konusu olamaz. Terör örgütü bu işlerden vazgeçerse operasyonlar da yok denecek seviyeye iner.

Jandarmayı bütünüyle İçişleri Bakanlığı bünyesine mi alacaksınız?

Zaten öyle. İdari olarak içişlerine bağlı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem