Er, tartıştığı 2 komutanını öldürdü

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde piyade er, tartıştığı komutanları Asteğmen Mehmet Soyuer ile Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu'nu G-3 piyade tüfeğiyle ateş ederek öldürdü.Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı K

Er, tartıştığı 2 komutanını öldürdü

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde piyade er, tartıştığı komutanları Asteğmen Mehmet Soyuer ile Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu'nu G-3 piyade tüfeğiyle ateş ederek öldürdü.

Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kızılçam Karakolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, piyade er A.A., bilinmeyen bir nedenle Asteğmen Mehmet Soyuer ile Astsubay Üstçavuş Özkan Kurtoğlu ile tartıştı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine kendini kaybeden er A.A., G-3 piyade tüfeğiyle karakolun içinde asteğmen Soyuer ile astsubay Kurtoğlu'na art arda ateş etti. Silah sesleri üzerine diğer askerlerin çağırdığı ambulanslarla, ağır yaralanan Soyuer ile Kurtoğlu, Antakya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Asteğmen Soyuer ve Astsubay Kurtoğlu, burada yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Şüpheli asker ise gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

Asteğmen Mehmet Soyuer'in cenazesinin memleketi Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne, Astsubay Özkan Kurtoğlu'nun cenazesinin de Elazığ'a gönderileceği bildirildi.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde olayla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, Yayladağı İlçesi'ndeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kızılçat Hudut Karakolu'nda Piyade Onbaşı Adem Aydemir'in bilinmeyen bir nedenle Piyade Asteğmen Mehmet Soyuer ile Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu'nu G-3 piyade tüfeğiyle vurduğu, asteğmen ile astsubayın ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada şüpheli Onbaşı Adem Aydemir'in silahıyla birlikte gözaltına alınarak idare ve adli soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler