Engelliler için büyük adım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni proje ile otobüsün durağa yaklaşmadan önce, duraktaki engelli vatandaşı sinyal aracılığıyla algılayacağını söyledi.Katıldığı bir konferansta konuşan Kadir Topbaş, “Bilişim teknolojisini en iyi kullan

Engelliler için büyük adım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni proje ile otobüsün durağa yaklaşmadan önce, duraktaki engelli vatandaşı sinyal aracılığıyla algılayacağını söyledi.

Katıldığı bir konferansta konuşan Kadir Topbaş, “Bilişim teknolojisini en iyi kullanan belediyenin başındayız. Yeni yaptığımız bir yazılımda bir duraktaki engelliyi veya dezavantajlı bir kişiyi otobüs, 100 metre kala hissedebilecek. ‘Durakta bir engelli var’ diyecek ve otobüs ona göre durağa yaklaşacak.

Hatta kavşakların toplu taşıma araçlarına göre, yaklaşan aracı okuyup faz değişimi yapacak yani yeşil yakıp bekletmeyecek. Bir vatandaş kavşağa geldiğinde hiç kimsenin olmadığı geç saatte bile kırmızının yeşile dönmesini beklemeyecek. Her yönden gelen araç okunacak. Zaman ayarlaması yapıp yollar ona göre açılacak” ifadelerini kullandı.

Çamlıca’ya yapılacak teleferikten de bahseden Topbaş, şunları söyledi:

“Haliç-Metro köprüsünü önümüzdeki yılın başında devreye sokacağız. Marmaray da bu yılın sonunda devreye girecek. Metrobüs hattında da yeni düzenlemelerimiz olacak. Deniz ulaşımında da çalışmalarımız olacak. Metro çalışmalarımız da devam ediyor. İstanbul'un altını demir ağlarla örüyoruz.

Bir teleferik çalışmamız da var hem turistik hem de ulaşım amaçlı yapacağız. Ali Sami Yen arazisinin 3’te birini plan gereği belediyeye aldık. Teleferikin bir ayağı bu noktada diğer ayakları basacak. Altunizade ayağının bir ucu küçük Çamlıca’ya bir ucu da Büyük Çamlıca’ya çıkacak. 6 bin kişi saat kapasiteli olacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem