En küçük PKK'lı 7 yaşında

Terör örgütü, tuzağa düşürdüğü yaşları 8-12 arasında değişen 3 bin çocuğu çatışmalarda kullanmış.Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından yayınlanan "Çocuk Askerler: Psikolojik, Sosyal ve Fiziksel Sorunlar" isimli rap

En küçük PKK'lı 7 yaşında

Terör örgütü, tuzağa düşürdüğü yaşları 8-12 arasında değişen 3 bin çocuğu çatışmalarda kullanmış.

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından yayınlanan "Çocuk Askerler: Psikolojik, Sosyal ve Fiziksel Sorunlar" isimli raporda PKK'da militan olarak kullanılan çocuklarla ilgili çarpıcı rakamlar ve bilgiler yer alıyor.

Hazırlanan raporda örgütte yüzde 10'u kız olmak üzere 3 bin çocuğun çatışmalarda kullanıldığı belirtiliyor. Raporda PKK'nın bir dönem çocuklardan oluşan bir Çocuk Taburu kurduğu ve bu tabura Zaroken Sehit Agit (Şehit Agit Çocuk Taburu) adı verildiği kaydediliyor.

EN KÜÇÜK PKK'LI 7 YAŞINDA

PKK içinde yaşları 8 ile 12 arasında değişen çocukların yer aldığı belirtilen raporda şu bilgiler dikkat çekiyor:

"Bugüne kadar bilinen en küçük PKK mensubu 7 yaşındadır. İngiliz Guardian gazetesine röportaj veren bir kadın terörist ilk çatışmaya girdiğinde sadece 13 yaşında olduğunu belirtmiştir. 1997'de Cudi Dağı'nda 14 yaşında Suriye kökenli bir kız çocuk asker yakalanmış ve bu çocuğun 13 yaşında örgüte katıldığı ifadesinden öğrenilmiştir.

1995 yılında Kuzey Irak'ta KDP (Kürdistan Demokratik Partisi) ile PKK arasındaki çatışmalarda 100 kadar PKK mensubu ölmüş, KDP kaynakları bunların arasında çok sayıda kız ve erkek çocuk olduğunu bildirmiştir. Hali hazırda PKK içinde çok sayıda çocuğun olduğu tahmin edilmektedir."

Raporda, PKK'nın çocukları Güneydoğu illerinde düzenlediği protesto gösterilerinde ve eylemlerde kullandığına da yer veriliyor.

İŞKENCE DE VAR!

Kamplara 12- 15 yaşında kaçırılıp getirilen kızlar, erkeklerle aynı eğitime tabi tutuluyor. Bu eğitime dayanamayanlara ceza verilip 3- 4 gün aç ve susuz bırakılıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem