Emri polis mi verdi?

Gezi Parkı protestolarının Eskişehir ayağında sivil polis ve polisle birlikte hareket eden esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın darp görüntülerinin karartılması konusunda çarpıcı bilgiler günışığına çıktı.Dosyada yer alan, 2 polisin

Emri polis mi verdi?

Gezi Parkı protestolarının Eskişehir ayağında sivil polis ve polisle birlikte hareket eden esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın darp görüntülerinin karartılması konusunda çarpıcı bilgiler günışığına çıktı.
Dosyada yer alan, 2 polisin ifadelerine göre, olayın yaşandığı sırada kameraların fişinin çekilmesi talimatını polis verdi. Bu talimatı veren polisin ise Korkmaz’ı döven isimlerden Hüseyin Engin olduğu iddia edildi.
Görüntülerin karartılması konusunda Eskişehir Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, otelin şalterinin neden kapatıldığına ilişkin iki polisin de ifadesine başvuruldu. Görüntüleri otelden alan komiser E.K.’nın “şüpheli” olarak verdiği ifadede, otel sahibi Erdoğan Gözseçen’le konuştuğunu, Gözseçen’in, kendisine, “olay sırasında bir şahsın içeriye girerek otel görevlisini ‘kamerayı kapatması veya fişini çekmesi’ yönünde uyardığını, bu yüzden de belli bir süre cihaz kapalı olduğundan dolayı kayıt yapmamış olabileceğini söylediğini” anlattığı öğrenildi.
Soruşturma genişledi
Beşik Otel’in kamera görüntülerinde, görüntünün kesilmesinden hemen önce Hüseyin Engin’in otele girdiği görülüyor. Savcılığın da bu yönde soruşturmayı genişlettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem